Westfriesland

‘Harde aanpak na illegaal open op zondag voor Jumbo Zwaagdijk’

ZWAAGDIJK-OOST – De zondagopenstelling in Medemblik verdeelt de kernen, ondernemers en ook de politiek. In de stad Medemblik mogen supermarkten al geruime tijd open op zondag. De rest van de gemeente Medemblik heeft deze vrijstelling nog niet, maar al wel een soort toezegging. Na de zomer gaat naar alle waarschijnlijk de gemeenteraad de zondagopenstelling vrijgeven in de hele gemeente Medemblik, dus ook Zwaagdijk-Oost.

Hierop vooruit lopend opende Jumbo Zwaagdijk-Oost de deuren op Zondag voorafgaand aan een grote advertentie in een zondagskrant. Deze illegale openstelling op zondag leverde ondernemer Arjen van Diepen een brief met een dwangsom op.

In het NHD spreken politiek en de ondernemer schande van deze harde aanpak. “Bizar dat ze dit doen. Er is een raadsmeerderheid om de zondagopenstelling in de hele gemeente toe te staan en dan gaan ze toch handhaven”, zegt Mark Raat (VVD). Samen met de PvdA en D66 diende de partij een motie in voor de koopzondag, die werd aangenomen. Dat was vlak voor het zomerreces.

Arjen van Diepen in de krant: “Ik kreeg direct een brief waarin werd gedreigd met een belachelijk hoge dwangsom als ik het nog een keer zou doen. Het lijkt wel of de gemeente de politieke spierballen wil tonen, want het besluit moet alleen nog ingekopt worden. Het college heeft vast gelijk, maar dat kan ik mijn klanten toch niet uitleggen?”

Begin september kunnen de deuren waarschijnlijk wel op zondag open. Van Diepen wacht dat af. “Die dwangsom is zo hoog, dat wil ik niet riskeren. Ondertussen kunnen mijn ‘concullega’s’ lekker scoren en dat gun is ze, maar dit is wel oneerlijke concurrentie.”


To Top