Westfriesland

Hoeveel salonboten kan de Hoornse haven aan? [audio]

HOORN – Na de discussie over de ligplaatsen lijkt nu het gesprek te gaan over het aantal salonboten dat Hoorn jaarlijks aandoet. Dit jaar zijn dat er al zeker 400 boten die af en aanmeren aan het Oostereiland.

Moet er een grens komen aan het aantal salonboten dat jaarlijks aanmeert? Voor- en tegenstanders worstelen met deze grens. De Hoornse Wethouder Aart Ruppert vindt dat, volgens het NHD, een ‘zinvolle overweging’.

Touroperator Rob van Loon, die met Chantal Rückert via Hoorn Events arrangementen voor passagiers van cruiseschepen organiseert, waarschuwt dat de stad niet aan zijn succes ten onder moet gaan. Hij waarschuwt voor Volendamse toestanden. Daar heeft hij ondervonden dat de voorzieningen als restaurants en andere dagactiviteiten niet toegerust zijn op een massale toeristenstroom.

Luister hier naar het interview met Rob van Loon van zaterdag 26 januari 2013 over dit onderwerp. Het interview komt uit het Radio Hoorn programma Westfriesland in Bedrijf. Hierin verteld hij over de locatie van de salonboten, het aantal, de contracten die 5 jaar vooruit lopen en wat het Hoorn kan opleveren. Gaat het salonboten succes nu tegen hem keren?

Interview Rob van Loon van Hoorn Events


To Top