Westfriesland

Hoorn met Scholtens en Steenveste verder met ontwikkeling ’t Zevenhuis

HOORN – De gemeenteraad van Hoorn heeft op 12 maart ingestemd met de samenwerking tussen de gemeente Hoorn, Scholtens Projecten B.V. en Steenveste B.V. voor de ontwikkeling van bedrijventerrein ’t Zevenhuis te Hoorn. De uitgifte van kavels op bedrijventerrein ‘t Zevenhuis in Hoorn komt daarbij een belangrijke stap verder.

Bedrijventerrein ’t Zevenhuis ligt aan de noordzijde van Hoorn, direct aan de Westfrisiaweg/N23 en op steenworpafstand van de A7. Een deel van de kavels ligt straks op een zichtlocatie langs de N23. Kwaliteit van de openbare ruimte, flexibiliteit in kavelgrootte en duurzaamheid zijn uitgangspunten bij de ontwikkeling, om een goed ondernemersklimaat te bieden.

‘t Zevenhuis (totaal 42 ha) wordt door de drie partijen gefaseerd ontwikkeld. De eerste fase beslaat ca. 11 hectare en wordt najaar 2013 bouwrijp gemaakt. De voorbereidingen zijn al in december 2012 gestart. In het eerste kwartaal 2014 zullen de eerste kavels klaar zijn om te bouwen. De ontwikkeling en verkoop is in handen van Scholtens Projecten.

“Er is in Hoorn al jaren behoefte aan meer bedrijfsgrond. Het bedrijventerrein ligt heel strategisch, op het kruispunt van wegen. Hier ligt echt een kans voor ondernemers en een kans voor de Hoornse en de West-Friese economie.”

Wethouder Aart Ruppert ziet de toekomst van het bedrijventerrein vol vertrouwen tegemoet. ‘Er is in Hoorn al jaren behoefte aan meer bedrijfsgrond. Het bedrijventerrein ligt heel strategisch, op het kruispunt van wegen. Hier ligt echt een kans voor ondernemers en een kans voor de Hoornse en de West-Friese economie.’ Ook directeur Guido Scholtens van Scholtens Projecten is enthousiast over de samenwerking: ‘Een stad met de omvang en economische dynamiek als Hoorn heeft gewoon meer bedrijventerrein nodig dan nu wordt aangeboden. Ondernemers kunnen nu eindelijk de stap zetten naar een nieuwe toekomst. We gaan graag met ze in gesprek over hun toekomstplannen.’

Aart Ruppert deelt via Twitter zijn vreugde over de samenwerking. Op het vlaggetje is duidelijk de nieuwe website te zien www.zevenhuis.com. De samenwerking is zo pril dat het domein naam vandaag geregistreerd is en verwijst naar een niet werkende website.

To Top