Westfriesland

Hoornse supermarkten tevreden over koopzondag

HOORN – Sinds 23 juni mogen levensmiddelenzaken in Hoorn alle zondagen open. Nu een maand later vroeg het NHD naar de ervaringen bij de supermarkten die gebruik maken van de openstelling op zondag. De supers lijken blij de afhaalzaken en snackbars wat minder.

Deen heeft op zondag de vestiging in de Huesmolen en Stan Kentonhof open. Else Miek Deen vertelt namens Deen in de krant tevreden te zijn over de resultaten tot nu toe. “We zijn niet van plan om met meer winkels open te gaan. De winkels die open zijn zitten nu mooi verdeeld over de wijken. Als we nog meer zaken open stellen, zal dat weer ten koste gaan van omzet in andere winkels.”

Ook directeur Onno de Groot van Dekamarkt is ook positief. Beide vestigingen in de Korenbloem en Grote Beer zijn open op zondag. Hij ziet vooral kansen om kleine boodschappen te doen. Nog snel even iets kopen voor de visite of BBQ. “Het haalt wel wat weg van onze omzet op de zaterdag en de maandag, maar een deel is voor ons gewoon extra omzet. Dit past ook in de nieuwe tijd waarin wij leven. Zelf koken is goedkoper dan naar de snackbar of naar een afhaal gaan. En het is gezonder. Het levert in de supermarkten ook extra werkgelegenheid op,” aldus De Groot in het NHD.

Bij de Vomar spreekt directeur Harrie Westra ook positief over de zondagopenstelling. Hij ziet extra omzet en het personeel wil graag werken. Niet onwaarschijnlijk gezien de extra verdiensten met een toeslag van 200% op zondag. De Albert Heijn kon tegenover het NHD geen commentaar geven.


To Top