Westfriesland

Howa Bouwbedrijf met Sijm De Koning en Van Westen en Bakker failliet

Howa_bouwgroepHEM – Howa Bouwgroep BV in Hem is failliet verklaard. Binnen de Howa Bouwgroep BV vallen de werkbedrijven Bouwbedrijf Sijm en De Koning en aannemingsbedrijf Van Westen en Bakker. Voor deze bedrijven is ook faillissement aangevraagd. Volgens de laatste bekende cijfers werkten er nog 32 vaste medewekers.

HOWA Bouwgroep moest eerder afscheid nemen van 32 van de 64 vaste medewerkers. Er waren twee saneringsrondes  in 2011 en 2012. “Allemaal crisiseffect. Heel triest, maar onvermijdelijk”, zegt Sjaak Beemster in het februari 2013 nummer van magazine van Bouwend Noord Holland Noord.

“Wij hebben net als iedereen gruwelijk veel last van de crisis”, zegt Beemster. “Maar we hebben onze maatregelen getroffen. Afgeslankt, maar niet om het afslanken. We hebben gedaan wat moest en vooral vanuit de visie dat het anders moet.”

Sinds de saneringsronde werd het bedrijf gesteund door Syntens-coaches die het bedrijf helpen de klant centraal te stellen in de bedrijfsvoering. “We leren opnieuw hoe we de gedachten van de klant kunnen vertalen in een product. Hoe komen we er achter wat de klant precies wil? Hoe gaan we daarmee om? Daar hebben we als bouwsector veel te lang geen aandacht aan gegeven. In die zin heeft deze periode een louterende werking,” aldus Beemster in eerder genoemd magazine.

Curator is  mr. M.A.Th. Klaver van Advocatenkantoor Klaver van der Hooft Posch in Hoorn.

Naast Howa Bouwgroep B.V. zijn ook failliet:
Howa Onroerend Goed B.V.
Howa Projectontwikkeling B.V.
Howa Materieel en Prefab Timmerwerk B.V.
Metsel- en Lijmbedrijf Wever & Koning BV
Bouwkundig Ontwerp- en Tekenbureau SDK BV
Aannemersbedrijf Van Westen en Bakker BV
Bouwbedrijf Sijm en De Koning BV

To Top