Westfriesland

HSB blijft geïnteresseerd in delen J.M. Deurwaarder

WARMENHUIZEN/VOLENDAM – Een overname van delen van het failliete Bouwbedrijf Deurwaarder door HSB Bouw is een reële optie. Cobouw vermeld dat de directies van beide bouwbedrijven al eerder in maart en april tot een overeenkomst probeerden te komen.

Deurwaarder vroeg afgelopen vrijdag haar faillissement aan. “Omdat er onvoldoende werk voor de tweede helft van dit boekjaar in de orderportefeuille zit, werd woensdag na overleg met de kredietmaatschappijen en banken besloten dat ‘voortzetting van de onderneming financieel niet verantwoord is’,” aldus de directie vrijdag in een schriftelijke verklaring.

“Het bedrijf beschikte over onvoldoende liquide middelen”, zegt algemeen directeur André Vos van HSB Bouw in Cobouw. Over de grootte van de financiële problemen mag hij niets bekendmaken. “Ik heb een geheimhoudingsplicht.” Hoe de overname er uit zou komen te zien, houdt hij ook liever voor zich. “Zover zijn de onderhandelingen ook niet gekomen.”

De Volendamse bouwer blijft na het uitspreken van het faillissementen interesse houden in overname van delen van de boedel. Vos geeft aan vooral interesse te hebben in het metselbedrijf en de kleinbouw- en onderhoudsonderdelen van Deurwaarder.

Meer nieuws over Bouwbedrijf JM Deurwaarder

To Top