Westfriesland

Internationale interesse voor inboedel Mulder Obdam

Foto via TroostwijkVeilingen.nl

Foto via TroostwijkVeilingen.nl

OBDAM – De inboedel van het in mei failliet verklaarde Mulder Obdam wordt in een online veiling aangeboden door Troostwijk Veilingen. Een opmerkelijke hoeveelheid biedingen komt uit het buitenland. Van het failliete bedrijf is een deel van het personeel en de orderportefeuille overgenomen door Bot Bouwgroep uit Heerhugowaard.

Vanuit het buitenland wordt veel interesse verwacht.  Jeroen Bolweg directeur van Troostwijk: “30% van de biedingen op kavels in de bouwsector komt uit het buitenland. Bij de veiling Mulder Obdam hebben we nu al meerdere biedingen ontvangen uit onder andere Zwitserland, Tsjechië, Griekenland en Taiwan.” Lokale ondernemers en consumenten hebben het voordeel dat ze vrijdag 12 juli op de kijkdag de kavels kunnen bekijken en aanraken. De buitenlandse bieders zijn vaak niet aanwezig tijdens de kijkdag, maar bieden van achter hun computer volop mee.

Deel van personeel en orderportefeuille overgenomen

Ten tijde van het faillissement had Mulder Obdam 150 mensen in dienst. 20 daarvan en een aantal lopende opdrachten zijn overgenomen door Bot Bouwgroep uit Heerhugowaard. In een vroeger stadium hadden zij al meegedacht om een faillissement te voorkomen, dat is toen niet gelukt. Naast de crisis waar de hele bouwsector onder gebukt gaan zijn te veel onverkochte woningen en een afnemende verkoop van projecten die al waren afgerond een belangrijke oorzaak van het faillissement. Het bedrijf was al 77 jaar actief in de bouwsector.

Kijken, bieden, ophalen

Op vrijdag 12 juli is er een kijkdag voor geïnteresseerden aan de Handelskade 5 in Obdam. Op 13 juli volgt er een kijkdag exclusief voor de voertuigen. Biedingen kunnen online worden uitgebracht. De veiling sluit op 15 juli om 14.00 uur. Gegunde objecten mogen op gezette tijden worden opgehaald.

To Top