Westfriesland

Kraanbouwer Rusch verder als Rush in Medemblik

MEDEMBLIK – Kraanbouwer Rusch uit Zwaag maakt een nieuwe start als Rush (zonder c) en verhuist naar Medemblik. Een doorstart was helaas niet mogelijk. Twintig oud personeelsleden gaan over naar het nieuwe bedrijf. Voor vier oud collega’s is geen plaats meer.

Op 19 februari viel het doek voor kraanbouwer Rusch in Zwaag. Na 22 jaar was er geen mogelijkheid meer het bedrijf overeind te houden. Directeur Ruud Schreijer hoopte direct na het faillissement op een doorstart. Dit bleek niet mogelijk, mede omdat de bank voor de doorstart meer eisen had dan Schreijer kon bieden. Onderdeel daarvan was het veilen van de hele boel.

Na een gesprek met de Rabobank bleken er nog twee investeerders te zijn. De start van het nieuwe bedrijf was een feit. “Met twee van onze drie poten die altijd winstgevend zijn geweest gaan we nu door,” aldus Ruud Schreijer in het NHD. Hij doelt hiermee op het kraanreparatiebedrijf en de off-shore-tak die als activiteit bij Rush blijven bestaan.

Hiermee komt een eind aan de ontwikkelingstak binnen het bedrijf. “Bijzondere kranen bedenken en realiseren was mijn kindje. Maar daar is op dit moment geen vraag naar.” Ruud Schreijer is positief over de kansen van zijn bedrijf in het NHD. “Oude klanten die werkelijk uit alle delen van de wereld komen, hebben laten weten weer graag met ons verder te gaan. Onze toekomst ziet er weer goed uit.”


To Top