Westfriesland

Maatschappelijke Beursvloer 2013: €75.000,- met 133 matches

P1120356 (Medium)

VENHUIZEN – Het vrijwilligerspunt organiseerde afgelopen vrijdag de vierde editie van de Maatschappelijke Beursvloer West-Friesland in dorpshuis ’t Centrum in Venhuizen. De voorlopige eindstand na een uur handelen; 133 matches met een totale waarde van €75.000,-.

Van 14.15 tot 15.15 uur handelden organisaties en bedrijven in vraag en aanbod van kennis, materialen  en arbeid. En dat alles met gesloten beurs. Een bedrijf bied iets aan en de ontvangende vrijwilligers organisatie levert een tegenprestatie. Alles wat bedrijven aanbieden wordt als waarde verzameld en als eindtotaal aan het einde van de beurs gepresenteerd. De gemaakte matches verschilden in waarde van €10 tot €7500 euro.

Organisaties

De nieuwe bezoekers aan de beursvloer zal raar uit zijn ogen gekeken hebben. Om de aandacht van de bedrijven te trekken zijn veel bedrijven zeer opvallend uitgedorst. De kleding geeft aan waar de organisatie voor staat of wat men zoekt. Vele organisaties hadden vooraf een lijstje gemaakt met gewenste aanbod van bedrijven. Direct na de gong was het moment op deze te scoren.

Bedrijven

Veel bedrijven waren aanwezig om hun maatschappelijke steentje bij te dragen. “Je ziet dat veel bedrijven spullen opsparen van verhuizingen of vervanging om deze in november aan te bieden tijdens de maatschappelijke beursvloer,”aldus Brigitta Posch namens de organisatie.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie. “Het is weer een succesvolle editie met vele nieuwe bedrijven en organisaties die de beurs bezochten. Met 133 matches zeer geslaagd en met nog meer in de pijplijn.” Of er volgend jaar weer een editie is was Posch duidelijk; “Het leeft. Bedrijven en organisaties vragen erom.  Wat ons betreft een go.”

[nggallery id=12]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/122872640″ params=”auto_play=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

To Top