Westfriesland

Nieuwe aanbesteding brede school Ursem naar Scholtens Groep

URSEM – Nieuwe aanbesteding brede school Ursem naar Scholtens Groep. De opdracht was eerder na een nationale aanbesteding met preselectie gegund aan het inmiddels failliet verklaarde bouwbedrijf Mulder Obdam.

Gemeente Koggenland organiseerde een nieuwe aanbesteding voor de bouw van de brede school Ursem. De zes aannemers die vorig jaar samen met Mulder Obdam uit de preselectie zijn gekomen zijn door de gemeente opnieuw uitgenodigd om een offerte uit te brengen.

De andere aannemers waren Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V., Hecon Bouwgroep, HSB Bouw B.V., Ooijevaar en Bouwbedrijf Visser en Mol. De laatste ging 2 weken terug ook zelf failliet.

Volgens website Wijnoordholland.nl schreef Scholtens Groep in voor circa 2,5 miljoen euro. Het werk betreft zo’n 20 tot 25 manjaren inclusief het werk door onderaannemers. Voor de Scholtens Groep is het de vierde school in twee jaar tijd die het bedrijf mag bouwen. Directeur Guido Scholtens is tegenover de dezelfde website positief over deze opdracht. “De bouw van scholen is belangrijk voor ons, want ook in deze tijden gaat de bouw van scholen gewoon door.”

De bouw van de school is eind maart stil komen te liggen toen de aannemer in financiële problemen terechtkwam. De gemeente verwacht dat met een succesvolle herstart van de bouw de organisaties nog voor de zomervakantie 2014 kunnen verhuizen.


To Top