Westfriesland

NSI verkoopt winkelcentra Kersenboogerd en Overwhere

HOORN – Nieuwe Steen Investments (NSI) lang gehuisvest in Hoorn nu in Hoofddorp, heeft twee Nederlandse winkelcentra verkocht voor een totaal van € 26,2 miljoen. De verkoop van de lokale winkelcentra Kersenboogerd in Hoorn (6.700 m2) en Overwhere in Purmerend (5.600 m2) past in de strategie van NSI om panden te verkopen waarvan NSI de mogelijkheden om waarde toe te voegen heeft benut. De verkoopopbrengst zal worden gebruikt om de schuldpositie te verlagen, aldus het persbericht op de website van het bedrijf.

Johan Buijs, CEO of NSI: “Het verkopen van panden waarvan de waarde is geoptimaliseerd onder ons management is onderdeel van onze strategie. In het geval van deze winkelcentra hebben wij de mix in branches en type winkels geoptimaliseerd, en zijn beide centra over een lange periode volledig verhuurd.” De panden zijn licht onder de boekwaarde per 30 juni 2013 verkocht en genereerden een bruto huuropbrengst van € 2,1 miljoen op jaarbasis.

Koers NSI

NSI_koers_sept2013

Op het moment van schrijven (donderdag 26-9 10.55 uur) is de koers:  5,20 Volume 22.896 Verschil +0.6%
NSI maakt deel uit van de AMX (MidCap)-index, de Global Property Research (GRR)-index en de European Estate Association (EPRA)-index.

Over NSI

NSI biedt huurders duurzame huisvesting, zodat zij hun bedrijf voor lange tijd succesvol kunnen uitoefenen en waardoor institutionele en particuliere beleggers een continu rendement op het geïnvesteerde vermogen wordt geboden. NSI belegt in kantoren en winkels op kwalitatief hoogwaardige en bedrijvige locaties in Nederland en België. NSI is een beursgenoteerde closed-end vastgoedbeleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en beheert een belegd vermogen van circa € 2,0 miljard.


To Top