Westfriesland

‘Ondernemingsverkiezing Noord-Holland’ weer van start

Ondernemersprijzen Noord-Holland

HAARLEM – Ondernemingen in de provincie Noord-Holland kunnen zich weer aanmelden voor de ‘Ondernemingsverkiezing Noord-Holland’ (OVNH). Gisteren gaf gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Jan van Run, het startschot voor alweer de 8e editie.

Tot 15 januari 2014 kan iedereen via www.ovnh.nl bedrijven aanmelden en/of voordragen. Een jury, samengesteld uit prominenten uit het Noord-Hollandse bedrijfsleven onder voorzitterschap van gedeputeerde Jan van Run, maakt hieruit een selectie. Van Run: ,,Deze verkiezing is voor ons als provincie van groot economisch belang. We kunnen stellen dat de OVNH is uitgegroeid tot de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Noord-Holland. Dat zien we niet alleen aan de groeiende belangstelling, maar ook aan de positieve stimulans die het winnen van deze prijs teweegbrengt.”

‘Beste Onderneming’
Op de verkiezingsavond strijden uiteindelijk dertig genomineerden (tien per categorie) om de titel: ‘Beste Onderneming Noord-Holland 2013/2014’. Op grond van vooraf verkregen informatie kiest de jury de drie winnaars. Ook maken alle genomineerden kans op de publieksprijs. Het stemmen hiervoor verloopt via internet. Er zijn drie categorieën, te weten: MKB Klein: 0 – 5 medewerkers en een jaaromzet tot € 10 miljoen of totale jaarlijkse balans van maximaal € 5 miljoen; MKB Midden: 6 – 50 medewerkers en een jaaromzet onder de € 30 miljoen of totale jaarlijkse balans tot € 20 miljoen; MKB Groot: ruim 50 medewerkers en een jaaromzet van minimaal € 30 miljoen of een totale jaarlijkse balans van over de € 20 miljoen. Uiteindelijk mogen drie ondernemingen zich de ‘Beste Onderneming van Noord-Holland 2013/2014’ noemen. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van € 5.000.

Erkenning
De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2013/2014 is de erkenning voor ondernemerschap in de provincie. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland. Prijswinnaars vorig jaar waren: Waterdrinker Aalsmeer, JASA Packaging Systems uit Alkmaar en Productieburo Zorro uit Wognum. Verdere informatie, het reglement en de deelnameformulieren zijn te vinden op: www.ovnh.nl.


To Top