Westfriesland

Onduidelijkheid officiële horecabestemming De Clown op Hoorn80

HOORN – De eigenares van cafetaria De Clown op Hoorn 80 heeft bij de gemeente een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Dit om het gebruik als cafetaria, die daar al ruim dertig jaar is gevestigd, planologisch te formaliseren. Op 1 mei wil coffeeshopexploitant J. Elbers hier een coffeeshop beginnen.

Onlangs bleek dat de cafetaria in de afgelopen dertig jaar nooit een vrijstelling van het bestemmingsplan heeft aangevraagd. Wel heeft de cafetaria een horeca-exploitatievergunning en is in het verleden een verbouwing en uitbreiding van de cafetaria goedgekeurd. In het nieuwe voorontwerp-bestemmingsplan Hoorn 80 dat in 2011 ter inzage heeft gelegen heeft de cafetaria op Neutronweg 11 wel een horecabestemming.

Zowel de gemeente als de cafetaria zijn er altijd van uit gegaan dat op het pand een horecabestemming rust. Van oorsprong was op deze plaats een bouwmarkt gevestigd met een eigen lunchroom voor bezoekers. Na het vertrek van de bouwmarkt is de cafetaria zelfstandig verder gegaan. Nu blijkt dat de verzelfstandiging van de cafetaria nooit is geformaliseerd. De eigenares die haar zaak wil verkopen, heeft nu gevraagd dat alsnog te doen. De aanvraag wordt op 27 maart 2013 gepubliceerd.


To Top