Westfriesland

Open dagen Bejo Warmenhuizen; Van Coolwrap tot App

open_dag_bejoWARMENHUIZEN – Onder het motto “Kom naar de wereld van Bejo” organiseert het zaadbedrijf uit Warmenhuizen van dinsdag 24 september tot en met zaterdag 28 september haar jaarlijkse Open Dagen. Elke jaar weten vele duizenden opendag_bejo_appbezoekers vanuit de hele wereld naar de hoofdvestiging in Warmenhuizen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en de ontwikkelingen in de groentesector te bekijken. Waarbij de dinsdag en de woensdag traditioneel gezien meer zakelijke klanten als bezoeker kent. Speciaal voor de open dag is er zelfs een app ontwikkeld voor de Apple en Android smartphones.

Biologische route

Nieuw dit jaar is de biologische route. De route brengt bezoekers langs het biologische demonstratieveld en langs interessante proeven zoals ‘niet kerende grondbewerking’, ruggenteelt voor ui en rode biet en een preiproef met een kruid dat insecten tegenhoudt. In het pakhuis van Bejo is de nieuwe verpakkingsafdeling voor biologisch zaad te bezichtigen als onderdeel van de rondleidingen.

Groenterassen en mechanisatie

Bejo toont tijdens deze dagen haar groenterassen op het gangbare en biologische demonstratieveld. Nieuwe rassen staan daar naast het huidige assortiment. Veel rassen zijn op verschillende plantdata geplant.

Net als voorgaande jaren heeft Bejo bedrijven uitgenodigd voor de mechanisatie tentoonstelling. De standhouders presenteren hun nieuwste innovaties aan u, variërend van volautomatische plantmachines en cameragestuurde schoffeltechnieken tot oogstmachines en verwerkingslijnen voor geoogst product. Ook zijn er bedrijven gespecialiseerd in bewaartechniek en gewasverzorging.

Demonstraties van machines

Als de omstandigheden het toelaten zullen er demonstraties plaatsvinden met plantmachines en mechanische onkruidbestrijdingstechnieken. Ook zal een automatische kooloogster aan het werk gezet worden. Daarnaast zullen diverse machines voor het verwerken van geoogst product hun kunnen tonen op de diverse stands.

Introductie Coolwrap en Léttage

Dit jaar introduceert Bejo twee koolconcepten: ‘Coolwrap’; een vierkant koolblad van een specifiek geselecteerde platte witte kool met een milde smaak. Deze is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Het tweede concept is ‘Léttage’. Onder deze naam zijn meerdere koolrassen met een mild zoete smaak gebundeld. Kool blijft lang knapperig en heeft een hoge voedingswaarde. Léttage is hierdoor uitermate geschikt voor gezonde, smaakvolle salades. “Met deze concepten geven we gehoor aan de groeiende vraag naar smaakvolle, gezonde en gemakkelijk te bereiden groenten”, vertelt Perry Kuilboer verkoopleider Benelux. “De rassen voor deze concepten staan op het demoveld maar zijn ook voor iedereen te proeven in de heerlijke hapjes die bereid worden tijdens de kookdemonstratie, net als onze gezonde gewassen purple sprouting broccoli en boerenkool.

De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 24 september tot en met zaterdag 28 september van 09.00 tot 17.00 uur (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen.

Zaterdagmiddag rond 17.30 uur een terugblik met Hennie Tesselaar op de open dagen bij Bejo in warmenhuizen in het radioprogrogramma Westfriesland in Bedrijf van 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn. 105.8 FM (regio Westfriesland) en overal op www.radiohoorn.nl

Foto’s via www.bejo.nl


To Top