Westfriesland

Parkeerprobleem blijkt structureel te zijn voor binnenstad Medemblik

MEDEMBLIK – Er is feitelijk maar één conclusie na de informatiebijeenkomst over extra parkeer mogelijkheden bij het theehuis in Medemblik. Er is een structureel parkeerprobleem in de binnenstad van Medemblik.

Aanleiding is de aanvraag voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen bij het theehuis in het Koningin Emmapark. In juli 2011 stemde de raad in met uitbreiding van het pand indien er voldoende parkeergelegenheid zou bijkomen. Tot vier auto’s mochten er in het park parkeren. Nu blijkt dat zelfs de door de uitbater de gewenste aantal plekken voor 12 auto’s ontoereikend is.

Bij nader onderzoek blijkt dat vooral in de zomermaanden er een structureel tekort is aan parkeerplaatsen in de binnenstad van Medemblik. Bureau Vijn berekende dat er 47 nieuwe parkeerplaatsen bij het park nodig zijn voor de uitbreiding van het pand. Een groot gedeelte van dit aantal kan gerealiseerd worden via een parkeerkelder.

Vanuit de politieke partijen kwamen ook diverse oplossingen. D66 stelde voor een blauwe parkeerzone in te stellen of een idee van PvdA om het parkeren op het DEK-terrein te stimuleren. Vooral het kort parkeren op de Pekelharinghaven zou in de zomer al veel parkeerplaatsen winnen. Voor de uiteindelijke keuzes is de raad aan zet.


To Top