Westfriesland

Peter Appel Transport neemt G. Vlug & Zn over

peterappel)vlugznMIDDENMEER – Transportbedrijf Peter Appel Transport uit Middenmeer is voornemens G. Vlug & Zn uit Middenbeemster over te nemen. De overname zal naar alle verwachting 1 januari 2014 worden afgerond. De langdurige samenwerking tussen beide bedrijven, de overeenkomstige cultuur, diverse gemeenschappelijke opdrachtgevers en opvolging binnen het familiebedrijf G. Vlug & Zoon BV, liggen ten grondslag aan deze overname.

De Ondernemingsraden van beide bedrijven zijn, evenals de bonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, op de hoogte gesteld van de voorgenomen overname. G. Vlug & Zn gaat door onder dezelfde naam en met de overname gaan geen banen verloren.

Directeur Jan Vlug treedt terug en het bestaande management van Vlug zal het team van Peter Appel Transport gaan versterken om de integratie en verdere uitbouw van de onderneming mogelijk te maken.

Per 1 januari 2014 telt het bedrijf 1.150 medewerkers en 550 voertuigen

Beide ondernemingen zijn actief in contractdistributie en opereren in dezelfde geografische gebieden en sluiten prima bij elkaar aan. Na overname van de 300 personeelsleden en 180 voertuigen van Vlug telt het bedrijf 1.150 medewerkers en 550 eigen trekkende eenheden en meer dan 30 standplaatsen in Nederland en België.

Peter Appel, directeur van Peter Appel Transport zegt over de overname: “Deze ontwikkeling sluit aan bij de trend van consolidatie in de transportsector en de gewijzigde marktomstandigheden. Beide bedrijven zien vanuit deze gezonde basis voldoende toekomstperspectief voor de klanten, het personeel en de bedrijven zelf.”

Foto via www.peterappel.nl

To Top