Westfriesland

Pilot Eerste Hulp bij Ondernemen van start in Hoorn

pilot_start_EHBO

Overhandiging EHBO kofffer met informatie materiaal. vlnr. Daniële Gelinck (Gem. Hoorn) Hannie van Lent (Startwijzer) en Tom van Roon (Rabobank Hoorn Midden-Westfriesland)

HOORN – De gemeente Hoorn, Startwijzer en de Rabobank Hoorn Midden West-Friesland stappen met zijn drieën in een pilot om ondernemers in acute problemen weer op weg te helpen. ‘Eerste Hulp bij Ondernemen’ is de naam van de pilot die afhankelijk van het aantal deelnemers 6 maanden zal duren. “Alles is afhankelijk van het gewicht van de problemen en de kansen om deze op te lossen, ” aldus Frank Bakker van Startwijzer. De partijen steken elk 10.000 euro in deze pilot.

“Helaas kunnen wij niet alle ondernemers helpen. Het kan zijn dat ondernemers niet meer te redden zijn. Maar voor andere ondernemers zijn er zeker mogelijkheden,” aldus Bakker. Na een intake gesprek kunnen circa 6 ondernemers instappen in deze pilot. Zij worden intensief gecoacht aan de hand van de eigen boekhouding en het huidige business model aan de hand van scenario’s.

Ook de gemeente Hoorn is deelnemer in dit project. “Als gemeente zijn wij op zoek naar manieren om onze ondernemers in zwaar weer te helpen. Ondernemers zijn immers de motor van onze economie,” aldus wethouder Aart Ruppert. Met dit project hoopt de gemeente de ondernemers te helpen en daarmee ook de werkgelegenheid voor Hoorn en de regio te behouden.

Tom van Roon, Directeur bedrijven bij Rabobank Hoorn Midden West-Friesland ziet de EHBO-pilot als een kans voor ondernemers. “Ondernemers met een forse tegenslag kunnen praktische ondersteuning krijgen. Door de handen ineen te slaan met de gemeente Hoorn en Startwijzer en kennis en middelen met elkaar te delen, dragen wij bij aan dit project.”

Hoewel er door de partijen een budget beschikbaar is gesteld, dient de ondernemer naar draagkracht ook zijn steentje bij te dragen. Maar dat kan ook door het doen van een maatschappelijke bijdrage vanuit zijn bedrijf.

Ondernemers kunnen zich aanmelden bij Startwijzer.info waar men discreet omgaat met elke aanmelding.

Zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur kunt u op Radio Hoorn een reportage en interviews horen over de start van deze pilot met de betrokken partijen. Radio Hoorn is te ontvangen via 105.8 FM en www.radiohoorn.nl


To Top