Westfriesland

Politiek en fitnessbedrijven betwisten procedures komst Fit for Free Hoorn

Fitness_HofvanHoornHOORN – De fitness bedrijven Beverly Gym, Frits van der Werff, Mobilito en Sportcentrum Hoorn nemen de stap naar de rechtbank. Zij vechten gezamenlijk de nieuw te openen vestiging aan van Fit for Free op de Van Aalstweg 6b meldt het NHD.

Al eerder gaven B&W van Hoorn groen licht voor de vestiging van Fit for Free op de Van Aalstweg. Zij verleenden een omgevingsvergunning zodat het pand verbouwd en gesplitst kon worden.

Door het opsplitsen van het pand waarbij Fit for Free zich op de boven verdieping gaat vestigen ontstaat er beneden een ruimte van minder dan 1000 m2. Een ruimte die de winkels minimaal dienen te hebben.

Ook de Hoornse politiek bemoeid zich ermee. Rogier Tonnaer van Fractie Tonnaer benoemd de handelwijze van B&W ‘curieus’. Bovendien vindt hij het onterecht dat de gemeenteraad niet betrokken is geweest bij deze besluitvorming. Symen van der Meer van Hoorns Belang vind ook dat de politiek van deze uitzondering op de hoogte gebracht had moeten worden.

Beide politici stellen het belang van een nieuwe sportschool ter discussie.  Men is bang voor een overschot aan sportscholen in Hoorn. Hetzelfde argument gebruiken de sportscholen in Hoorn in hun verweer naar de rechtbank. De krant vermeld geen reactie van Fit for Free.

Door de gang naar de rechter wordt de verwachte opening van Fit for Free begin oktober lastig.

To Top