Westfriesland

Politiek Stede Broec in spagaat over koopzondagen

STEDE BROEC – De gemeente Stede Broec is in West-Friesland de enige gemeente zonder vrijstelling koopzondagen. De politiek is zwaar verdeeld tussen bescherming kleine ondernemers maar ook de werkgelegenheid van grote ketens. Donderdag 31 oktober staat de keuze op de raadsagenda.

Garm Besseling speelt namens de winkeliersvereniging Streekhof een belangrijke rol. Hij pleit voor de belangen van de kleine winkelier en daarmee ook het aanbod van winkels in de kleinere dorpslinten. Deze argumenten worden door de lokale politiek zwaar afgewogen tegen de voordelen van een vrijstelling van de koopzondagen.

Namens het CDA spreekt Nico Slagter in het NHD van vrijdag zich uit over deze kwestie. “Ik ben zelf geen voorstander van zondags open, maar het winkelcentrum (Streekhof red.) moet wel goed draaien. Zet je jezelf niet buitenspel door niet open te gaan? Grote ketens zullen zich niet in Stede Broec willen vestigen. Het ligt heel gevoelig.

Ook wethouder Bart Nootebos voelt het belang van de keuze, maar kijkt natuurlijk ook naar de toekomst; kun je wel achterblijven?

Zaterdagmiddag vanaf 17.00 uur een interview met Garm Besseling in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

To Top