Westfriesland

Rechter: Coffeeshop op Hoorn80 kan open

ALKMAAR – De voorzieningenrechter in Alkmaar ziet geen reden om de coffeeshop Blue Tomato op Hoorn80 gesloten te houden. De bezwaren van de ondernemers op het bedrijventerrein Hoorn80 worden terzijde geschoven.

De coffeeshop gaat nu naar verwachting over twee maanden open.

De rechter vind dat de besluiten van het Hoornse college voldaan aan het coffeeshopbeleid wat hierbij past. De ondernemers waren het niet eens met deze besluiten van het collega en vroegen om deze besluiten te schorsen.

De ondernemers zijn bang voor overlast en mogelijk vandalisme van de vele bezoekers en scooters die naar Hoorn80 komen voor hun wiet. De openingstijden tot 20.00 uur maken dat na de sluiting van de bedrijven rond 18.00 uur er weinig extra controlle meer is. De eigenaar John Elbers heeft altijd aangegeven de problemen voor te willen zijn door goede handhaving en controlle in en rondom zijn coffeeshop.

Burgemeester Onno van Veldhuizen is blij met de uitspraak van de rechtbank

De coffeeshop gaat nu naar verwachting over twee maanden open. Burgemeester Onno van Veldhuizen is blij met de uitspraak van de rechtbank. “Het is fijn dat de ondernemer de kans krijgt om zich zelf te bewijzen. We hebben er alle vertrouwen in dat deze exploitant er alles aan zal doen om eventuele overlast te voorkomen.”

De burgemeester heeft vertrouwen in de juiste voor selectie van de coffeeshop ondernemers. Hij geeft aan dat er tot op heden nog geen problemen zijn met de coffeeshop aan de dubbele buurt.

Luister hier naar het interview met John Elbers van de coffeeshop Hoorn 80 uitgezonden op 16 maart in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf.

To Top