Westfriesland

Schoenenreus Hoorn en Enkhuizen weer open

ENKHUIZEN/HOORN – Donderdagochtend op de dag van het nieuws over het faillissement van Schoenenreus waren de fillialen gesloten. Nu blijkt dat dit voor één dag te zijn. Vandaag zijn de winkels ‘gewoon’ weer open. Maar veranderingen zijn op komst.

Beide winkels in Enkhuizen en Hoorn bevestigen dat ze weer open zijn. Voor de medewerkers vast een opluchting. Donderdag maakte het bedrijf bekend met enkele investeerders rond te zijn gekomen over een doorstart. Maar wel één in afgeslankte vorm. Van de 206 filialen in Nederland en België gaan er 65 dicht zo meldt NOS. Welke winkels dat zijn is nog niet bekend.

De gevonden investeerders zijn Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar. Met deze investeerders gaat Schoenenreus zich meer richten op onlineverkoop en er komt een nieuwe winkelformule. Sinds vorig jaar zit er een sterke groei in de webshop van de schoenenketen. In 2012 heeft de keten 17 winkels met succes omgebouwd naar de nieuwe formule. Die nieuwe vestigingen laten een sterke omzetstijging en rendementsverbetering zien, zegt de winkelketen.

Met de doorstart is de werkgelegenheid voor ongeveer duizend werknemers gegarandeerd. De nieuwe directie betreurt dat het bedrijf geen werk meer kan bieden aan de andere 500 medewerkers.

Bron: NOS


To Top