Westfriesland

Seat De Dreu kiest voor continuïteit bij Heron

ENKHUIZEN – Rob de Dreu ziet in autoconcern Heron een goede partij om het bedrijf, het personeel en de klanten voor te laten bestaan. Heron is dealer van Audi, Volkswagen en Kia. Alle 13 medewerkers van De Dreu kunnen over naar Heron.

“Ik zocht een overnamepartij die groot is om mijn personeel over te nemen en die kan blijven investeren in het merk Seat. Heron is de meest voor de hand liggende partij,” aldus Rob de Dreu in het NHD. Rob Visser van Heron zegt al langer in gesprek te zijn met geweest van De Dreu over een overname.

De laatste anderhalf jaar waren moeilijke jaren voor Rob de Dreu. Na een sportblessure volgde verschillende andere complicaties waardoor ondernemen lastig werd. Half februari kwam daar de grote klap van het dodelijk ongeluk van één van de medewerkers. Het was niet de reden om het bedrijf te verkopen, maar het speelde voor De Dreu wel mee. De komende maanden hoopt hij te herstellen en daarna bij Heron aan te slag te gaan.

Heron gaat de vestiging van Seat in Zwaag aan de Factorij ombouwen tot Kia dealer. Met eigenaar Jan Bruin wordt nog gesproken over het pand in Enkhuizen.


To Top