Westfriesland

Sluiting filialen Rabobank in West-Friesland

Rabobank_HoornREGIO – De Rabobank Hoorn Midden Westfriesland en Westfriesland-Oost gaan fuseren. De exacte gevolgen na het de eerdere bekendmaking waren nog niet bekend. Woensdag komt het NHD met het nieuws dat de vestigingen in Enkhuizen, De Goorn, Wognum en Hoorn (binnenstad) gaan sluiten. Exacte sluitingsdata worden later bekend gemaakt.

De fusie en het sluiten van de bankfilialen heeft te maken met het teruglopende bezoek van klanten in de fysieke bank filialen. Steeds meer bankzaken worden online gedaan, waardoor de bank een keuze maakt in welke vestigingen open blijven,voor hoeveel uren of moeten sluiten.

De vestiging in Enkhuizen zal opgaan in een nog te verbouwen bankfiliaal van de Rabobank in Bovenkarspel. De vestiging in Hoorn aan de Gedempte Turfhaven is net vier jaar terug grondig verbouwd en als nieuw filiaal geopend. Vermoedelijk zal dit filiaal in maart 2014 haar deuren gaan sluiten.

Ondernemers kunnen voor het afstorten van geld de sealbagautomaat blijven gebruiken, ook al sluit het filiaal. Het zelfde geldt ook voor de geldautomaten. Deze blijven aanwezig in het pand.


To Top