Westfriesland

Soci-Com Enkhuizen combineert sociaal met commercieel

ENKHUIZEN – Een stel ondernemers uit Enkhuizen hebben een manier gevonden om te concurreren met lagelonenlanden op prijs. Zij combinere een commercieel bedrijf met een sociale insteek.

De assemblagehal van Soci-Com lijkt op een soort van sociale werkplaats, zo legt medeoprichter van Soci-Com is Coen Eertink uit. Het bedrijf heeft een mix van werknemers waaronder veel kwetsbare medewerkers die niet of nauwelijks een kans krijgen in het reguliere bedrijfsleven. Het geheim is de goede mensen bij de juiste baan plaatsen, zegt Eertink in een gesprek met NUzakelijk. Want natuurlijk moet er wel geld verdient worden.

Foto via soci-com.nl

Foto via soci-com.nl

Het idee ontstond nadat Eertink, opgeleid als industrieel ingenieur, na een burnout en het ontdekken van een spierziekte zelf bij de sociale werkvoorziening terechtkwam. Daarvoor werkte hij bij Philips in Winterswijk en als ‘troubleshooter’ bij verschillende bedrijven.

Bij de sociale werkvoorziening zag hij hoe het soms misging. “Een sociale werkvoorziening is verplicht om mensen te laten doorstromen. Dan bleven de zwakkeren over en haakten de klanten uiteindelijk af. Ik dacht dat dit anders zou kunnen. Je moet meer met die mensen kunnen doen en met mijn kennis uit het normale bedrijfsleven dacht ik een goed concept te hebben.”

Meer klanten boden zich aan en het bedrijf kreeg onlangs een investering van Start Foundation die in bedrijven met een duurzaam personeelsbeleid belegt.

Soci-com is op dit moment bezig een verlichtingsarmatuur te ontwikkelen die qua prijs concurrerend is met lagelonenlanden. “We zijn in staat door de unieke constructie tegen zeer concurrerende tarieven werk te leveren”, aldus de ondernemer. De toekomst ziet er roze uit voor Soci-Com, denkt Eertink. “Mensen komen langs om van ons te leren want deze visie kan ook toegepast worden in andere bedrijven.”

Bron: Nuzakelijk.nl


To Top