Westfriesland

Succesvolle 22e editie Westfries Ondernemersgala

HOORN – Donderdag 7 februari was de avond van het Westfries Ondernemersgala. Ondernemend Westfriesland verzameld om te kijken naar de winnaars van de ondernemersprijzen, Karin Bloem, Illusionist Marcel Kalisvaart en de netwerkborrel na afloop. Winnaaars van de avond waren R & R Mechatronics, Wind Energy Solutions en Hospice Dignitas uit Hoorn.

Het was weer een volle bak in schouwburg Het Park tijdens het Westfries Ondernemersgala. Negenhonderd ondernemers en overheidsvertegenwoordigers waren op donderdagavond 7 februari getuige van de uitreiking van drie toonaangevende regionale prijzen: de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér prijs, de Westfriese Runner Up prijs en de nieuwe Rabobank Publieksprijs.

De 22e versie van het Westfries Ondernemersgala werd gepresenteerd door Karin Bloemen. Zij zong de winnaars en genomineerden toe als “Simply the best”. Met zijn adembenemende acts liet Marcel Kalisvaart zien dat hij niet voor niets de regerend wereldkampioen illusionisme is. Hilarisch was de act waarbij hij vertrekkend bestuurslid Jan Franx als vrijwilliger vroeg.Zijn winnende act “Nightmares” liet het publiek op het puntje van hun stoel zitten en werd beantwoord met een staande ovatie. Hilarisch was de act waarbij hij vertrekkend bestuurslid Jan Franx als vrijwilliger vroeg.

Na het zaalprogramma om 22.00 uur was er weer alle ruimte om te netwerken en de winnaars te feliciteren tijdens de afterparty in de Othellozaal, die voor de gelegenheid was omgedoopt in de Provincie Noord-Hollandzaal.

Uitreiking van de ondernemersprijzen

Uit handen van Rabobank directeur Tom van Roon ontving Chris Lenssen van het Hospice Dignitas de nieuwe Rabobank Publieksprijs. Bij deze prijs staat niet het winstoogmerk centraal maar juist het welzijn van het individu, zijn omgeving en de samenleving. De jury had uit de inzendingen drie instellingen genomineerd, Inloophuis Pisa uit Hoorn, Jonkerszorg uit Hoogwoud en Hospice Dignitas. Het publiek kon gedurende de maand januari een stem uitbrengen op de favoriete kandidaat.

De Westfriese Runner Up prijs werd dit jaar voor de tiende maal uitgereikt. Speciaal voor dit jubileum was aan oud-winnaars van deze prijs gevraagd om een gouden tip te geven voor startende of net gestarte ondernemers. De gouden tips werden door WBG voorzitter Piet Dekker aan de aanwezigen gepresenteerd.

Winnaar van de WBG Runner Up prijs 2012 werd Wind Energy Solutions uit Opmeer. In haar rapport prees de jury “de nauwe samenwerking met universiteiten, onderzoeksinstituten en verschillende bedrijven in duurzame energie. De strategie om voor middelgrote windturbines te kiezen heeft Wind Energy Solutions succes opgeleverd op plaatsen waar grote turbines logistiek moeilijk te plaatsen zijn. Turbines van WES zijn terug te vinden op boerderijen, landerijen, eilandjes en geïsoleerde gebieden in verre binnenlanden. Op dit moment beheert en controleert WES vanuit het Westfriese Opmeer turbines op alle continenten. De spreiding over de verschillende landen is een bewuste strategie om minder afhankelijk te zijn van het wisselende overheidsbeleid ten aanzien van duurzame energie.”De prijs, een sculptuur van kunstenares Els Mondt uit Zwolle, werd door directeur Frank Hoogers in ontvangst genomen.

Ondernemingsprijs Westfriesland Méér.

Directeur Rob Metselaar van R & R Mechatronics BV uit Zwaag ontving uit handen van vertrekkend juryvoorzitter Hans Schipper, de 22e Ondernemingsprijs Westfriesland Méér.

Het juryrapport meldt dat R & R Mechatronics “Vanaf de oprichting in 1986 een succes is gebleken. Wereldwijd gebruiken medische laboratoria, universiteiten en onderzoeksinstellingen de instrumenten van Mechatronics om bijvoorbeeld bloedanalyses uit te voeren of bloedbezinking te meten. Een sterke afdeling Research and Development is de basis voor het succes.”Ook roemde de jury dat Mechatronics in de regio Westfriesland een belangrijke werkgever voor hoogopgeleid personeel is. “Het bedrijf geeft jonge afstudeerders en technisch geschoolde vrouwen ruim baan. Mechatronics bewijst dat hoogopgeleid werk niet alleen rond de Technische Universiteiten of in de Randstad te vinden is maar dat er ook mooie kansen liggen in Westfriesland.”

R & R Mechatronics BV neemt de eretitel “Westfriese Onderneming van het jaar” over van Karsten Tenten B.V. uit Zwaag.

Westfrieslandinbedrijf.nl was ook dit jaar weer aanwezig met een liveblog. Klik hier om per minuut de avond (nogmaals) te beleven.
To Top