Westfriesland

’t Broodhuys winnaar Rabobank WFO Startersprijs

startersvhjaar2012_rabowfoZWAAGDIJK-OOST – Woensdagavond 3 april werd de winnaar van de verkiezing Starter van het Jaar 2012 van Rabobank WFO bekend gemaakt. Het aanwezige publiek mocht kiezen uit de vier kwartaal winnaars van 2012. Na het tonen van de fraaie film van elke onderneming en een kort gesprek met de ondernemer mocht het publiek haar stem uitbrengen. De meeste stemming ging naar ’t Broodhuys met vestigingen in Enkhuizen en Hoogkarspel.

Veel ondernemers kwamen af op de avond bij de Rabobank aan de Graanmarkt in Zwaagdijk-Oost. In deze economisch mindere tijden presenteerden vier startende ondernemers hun bedrijf. Met lef en passie. Daarnaast was er ook ruimte voor een lach. Stand-up comedian Pieter Derks, bekend van oa DWDD, vermaakte de zaal met zijn zienswijze op de soms absurde wereld.

Winnaars Peter van der Werf en Mike Boelhouwers namen vol trots de prijzen in ontvangst. Naast de bloemen een bijdrage in het bedrijfspensioen van €2000,-. De starters maakten vanuit loondienst de stap naar het ondernemerschap. De passie voor het ambachtelijke bakproduct moest blijven bestaan. “Altijd blijven meedenken ook met andere ondernemers. Door te kijken bij andere ondernemers hebben wij onze afzet markt en omzet zien groeien,” aldus Van der Werf. Het samen een bedrijf runnen heeft ook voordelen. Boelhouwers: “In mijn eentje was het toch een beetje veel.” Waarop Van der Werf reageerde: “Brood bakker leek mij wel zwaar, dat laat ik mooi door hem doen.”

De andere genomineerden waren Thomas Nieuweboer, Schipper&Meekel en Schouten elektro Techniek

Interview op Radio Hoorn

Aanstaande zaterdag zijn de beide heren in de radio uitzending van Westfriesland in Bedrijf vanaf 17.00 uur te horen op Radio Hoorn. De andere genomineerden volgen in de weken daarop. Tevens een kort interview met Alix Konijn die als accountmanager diverse starters begeleid. Wat maakt een starter nu echt succesvol?

Video film van ’t Broodhuys

Voor de verkiezing van de Starter van het jaar 2012 van Rabobank Westfriesland-Oost is door Grapefruit Moon Creative Concepts een bedrijfsfilm gemaakt.


To Top