Westfriesland

Toeristisch Platform Hoorn moet ‘Hoorn aantrekkelijker maken’

HOORN – De toeristisch-recreatieve ondernemers en de gemeente Hoorn gaan nauw samenwerken om Hoorn beter op de kaart te zetten.

Het initiatief voor het Toeristisch Platform Hoorn (TPH) is ontstaan tijdens de opening van het toeristisch seizoen in het voorjaar van 2012. Er bleek toen onder ondernemers veel behoefte om meer samen te werken en informatie en kennis uit te wisselen.  Zij hopen Hoorn aantrekkelijker te maken voor toeristen en de kans op herhalingsbezoek te vergroten.

Wethouder Aart Ruppert is blij met de komst van het Toeristisch Platform Hoorn: ‘Hoorn heeft een enorme potentie als toeristische trekpleister. Door samen te werken komen we tot een beter en passender aanbod voor bezoekers. Daarmee zetten we Hoorn op sterker op de kaart, en vergroten we ook nog eens de kans op een herhalingsbezoek. Dat is goed voor de lokale economie en werkgelegenheid.

Partners

De deelnemers van het TPH zijn de belangrijkste ondernemers in de toeristisch-recreatieve en vrijetijdsbranche in Hoorn. Dit zijn vertegenwoordigers van onder andere culturele instellingen, musea, horeca, VVV en evenementenorganisaties. Wethouder Aart Ruppert van Economische Zaken neemt plaats namens de gemeente Hoorn. Het platform komt zes keer per jaar bij elkaar.

Hoorn profileren

Het doel van het TPH is om Hoorn beter te profileren. De kernkwaliteiten van Hoorn zijn voor het platform leidend voor adviezen en besluiten; Hoorn onderscheidt zich van andere toeristische bestemmingen in Noord-Holland (Noord) door de unieke combinatie van de (VOC) cultuur, de (historische) haven aan het Markermeer en kwalitatief shopping-plezier dat wordt versterkt door een sterk evenementenaanbod.

Een tweede doelstelling is om elkaar te informeren over actuele ontwikkelingen en activiteiten. Door informatie te delen kunnen partners elkaar versterken en beter samenwerken aan initiatieven. Daarnaast kan het platform een brainstormpartner zijn voor de gemeente voor het nemen van besluiten binnen toeristische-recreatieve branche.

Samenwerken

Het TPH is met nadruk niet bedoeld als een uitvoerende organisatie, maar adviseert en motiveert partijen om tot uitvoering te komen. Het TPH moedigt daarom samenwerking, vernieuwing en onderscheidend vermogen zo veel mogelijk aan. Daarnaast staan de leden open voor inspirerende en succesvolle ideeën. Het TPH richt zich zo breed mogelijk op de toeristisch-recreatieve branche. Het platform richt zich in de eerste plaats op Hoorn, maar de koppeling met de regio wordt ook gezocht.

To Top