Westfriesland

Uitbreiding Streekhof lijkt ver weg


Ook derde bod van Zeeman en MKB Vastgoed voor Streekhof te laag

BOVENKARSPEL – De uitbreiding van het winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel komt in gevaar. Het derde bod van projectontwikkelaars Zeeman en MKB Vastgoed is door B&W van Stede Broec wederom als te laag bevonden en dus afgewezen.

In juli 2012 was er nog het goede bericht “Gemeente en MKB/Zeeman akkoord over vierde fase Streekhof” “Met Albert Heijn dient nog verdere uitwerking plaats te vinden waarna partijen verwachten in november de definitieve grondovereenkomst te bekrachtigen”. Nu lijken alle plannen voor het ontwikkelen van de 4900 m2 bij Streekhof in de ijskast te kunnen.

Al eerder haakte AH af om een gedeelte van de ontwikkeling op zich te nemen. Wethouder Bart Nootebos wil graag meewerken aan de uitbreiding van het winkelcentrum, maar het uitgangspunt is dat het de gemeente geen geld mag kosten. Het lage bod van Zeeman/MKB Vastgoed was ontoereikend voor de plannen en dus niet akkoord.

Op 13 mei praat de Raad achter gesloten deuren verder over dit onderwerp. Op dit moment zijn er alleen nog gesprekken met Zeeman/MKB Vastgoed. Een mogelijke optie is volgens Nootebos het bekijken van andere partijen.


To Top