Radio

Uitzending 11 mei 2013 Interview STAGExpert en twee 15-jarige ondernemers

HOORN – Zaterdag 11 mei uitzending 53 van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf. Het programma voor, over en  met Westfriese ondernemers.

In de studio een gesprek met Carmen Lamp zie is een bedrijf gestart voor beroepsstages. Met haar bespreken we de mogelijkheden van een stagiair voor een ondernemer. Maar wat de zijn de rechten en plichten van de ondernemer en de stagiair? Meer dan een goedkope arbeidskracht?

Na het nieuwsoverzicht en de agenda een gesprek met twee jonge ondernemers. Koen en Sander, beide 15 jaar verhuren hun suikerspinmachine tijdens markten en braderiën. De winst gaat niet op aan games en kleding, maar wordt geinvesteerd in nieuwe kramen. Zit het ondernemerschap in hun bloed? Later in loondienst of toch verder gaan met ondernemen?

Westfriesland in Bedrijf, elke zaterdagmiddag van 17.00-18.00 op Radio Hoorn. Te beluisteren via 105.8FM, 96.5FM (kabel in Hoorn) 785 Ziggo Radio of via www.radiohoorn.nl.

(advertentie)[adrotate group=”10″]

Wat weet u als ondernemer over stages en stagiairs? Om de kennis uit de schoolbanken te laten aansluiten bij de praktijk zijn stages heel belangrijk. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? In de studio Carmen Lamp van STAGExpert.nl. Welke stappen moet een ondernemen nemen om te komen tot een goede match tussen het bedrijf en de stagiair? Hoeveel tijd is ermee gemoeid? In het interview leert u alles over stages en waar u de juiste informatie kunt vinden.

Hoe jong kun je als ondernemer starten? Inkopen en met winst verkopen kan in het klein al op jonge leeftijd. Dat bewijzen ook Sander en Koen met hun onderneming Sakosmikkel. Beide nu 15 jaar begonnen op hun 12 met inkopen van t-shirts uit China en deze met winst weer te verkopen. Van de winst kochten zij een suikerspinautomaat. Ook het geld dat zij daarmee verdienen wordt gespaart. Zit het ondernemen de tieners in het bloed? Hoe groot willen ze worden?


To Top