Radio

Uitzending 26 janauri 2013: De witte vloot in Hoorn, Slagerij Langendijk,Soci-Com en Happy Herbi

HOORN – Zaterdag 26 februari vanaf 17.00 uur was het weer tijd voor nieuws en informatie voor, over en met Westfriese Ondernemers op Radio Hoorn.

Wij spraken met Coen Eertink van Soci-Com, een bedrijf uit Enkhuizen die moeilijk plaatsbare mensen werk aanbied. Met Rob van Loon van Hoorn Events bespraken we de ideale plaats voor de witte vloot in Hoorn. Ook spraken we met Joris Langendijk over worsten. Hij is namelijk deze week uitgeroepen tot de best geslaagde Meester Worstmaker. Starter van de Week is Daphne Wessel van Happy Herbi.

Tot 18.00 uur hoort u ook het Westfries ondernemersnieuws weekoverzicht en de ondernemers agenda voor de komende weken.

(advertentie)
[adrotate group=”10″]

Audio uitzending

Soci-Com combineert zoals de bedrijfsnaam al laat zien het sociaal denken met commerieel handelen. Dit bedrijf uit Enkhuizen weet moeilijk plaatsbare mensen een zinvolle arbeidsbesteding te geven. Doordat deze mensen werken op basis van artbeidsintegratie kan Soci-Com een lagere kostprijs rekenen. Coen Eertink van Soci-Com verteld in het interview meer over het ontstaan van het bedrijf en welke producten zij zoals maken.

De havenvisie van Hoorn maakte deze week veel los. De toeristen zijn welkom maar de grote logge witte cruiseboten, ook bekend als de witte vloot, hebben de tegenstanders het liefst ver buiten de historische haven. Rob van Loon van Hoorn Events verdient zijn brood aan deze toeristen en cruiseboten.  Hoe kijkt hij naar de wijziging van de havenvisie? Wij spraken hem over de kansen en mogelijkheden voor de witte vloot voor Hoorn.

Joris Langendijk van Slagerij Langendijk aan de koepoortsweg in Hoorn is de best geslaagde slager Als Meester Worstmaker. Hij ontving zijn prijs uit handen van astronaut André Kuipers. Trots verteld hij over deze titel en de kwaliteiten die hiervoor nodig zijn.

Starter van de Week is Daphne Wessel. Zij leeft en werkt veganistisch. Dus geen enkel dierenproduct, geen zuivel en eieren. Toch weet zij lekkere hapjes en maaltijden te maken met haar onderneming. Happy Herbi bereid die lekkernijen in haar huiskamer of op bestelling levert als hapjes of als cateraar. De komende week gaat zij naar Costa Rica om daar ook weer nieuwe ingrediënten en samenstellingen te leren.


To Top