Radio

Uitzending 6 april 2013: 120 jaar Jan Reek, Startersprijs RaboWFO, Kom in de Kas en ’t Broodhuys

HOORN – Zaterdag 6 april 2013 was ‘Westfriesland in Bedrijf’ jaargang 2 uitzending 14 van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf te horen. Het programma voor, over en met Westfriese ondernemers.

In de uitzending Gerard en Lizet Vreeker van Jan Reek. Het bedrijf dat twee weken terug haar 120 jarig bestaan vierde. In het nieuwsoverzicht een reportage over de Starter van het jaar 2012 verkiezing van de Rabobank WFO. Met William Gitzels blikten wij in de ondernemersagenda terug op de Kom in de Kas dag. Elf tuindersbedrijven openden die dag de kasdeuren voor het publiek.

Net als elke week eindigen wij met een gesprek met de Starter van de Week. Deze week bijzondere starters. Namelijk de beste volgens de ruim 200 aanwezigen van de Starters verkiezing. Wij spreken met Peter van der Werf en Mike Boelhouwers van ’t Broodhuys.

(advertentie)[adrotate group=”10″]

Gerard en Lizet Vreeker hebben met twee andere vennoten in 2009 het bedrijf Jan Reek overgenomen. Twee weken terug vierde men het 120 jarig bestaan van het bedrijf in natuursteen. Hoe is het ooit allemaal begonnen?

Het oude familie bedrijf van Jan Reek is in de nieuwe handen van de familie Vreeker. Hoe zijn de taken verdeeld? Hoe is de markt voor natuursteen? Ook last van de teneur in de bouwsector?

In het Westfries Ondernemers nieuwsweek overzicht een reportage na de uitreiking van de Startersprijs door en bij Rabobank WFO. Na afloop spraken wij met Thomas Nieuweboer één van de genomineerde ondernemers, maar nu eerst Alix Konijn accountmanager van de bank. Hij ziet dagelijk vele startende ondernemers. Wat maakt nu een succesvolle starter?

Zaterdag 6 april was Kom in de Kas open dag bij elf tuindersbedrijven in Wervershoof en Andijk. In de agena blikten wij met William Gitzels van Plantenkwekerij Gitzels terug om deze dag. Was het een succes en wat is het doel van deze dag?

Tot slot de starter van de week. Deze week bijzondere starters. Namelijk de beste volgens de ruim 200 aanwezigen van de Starters verkiezing. Wij spreken met Peter van der Werf en Mike Boelhouwers van ’t Broodhuys.

To Top