Westfriesland

Van Veldhuizen: ‘voor de lente twee coffeeshops in Hoorn’

HOORN – Eind vorig jaar hebben 31 potentiële exploitanten zich bij de gemeente gemeld met plannen voor een coffeeshop in Hoorn. Na een eerste selectieronde zijn er acht ondernemers overgebleven die aan alle criteria voldoen. Burgemeester Van Veldhuizen verwacht dat er nog voor de lente twee coffeeshops open gaan in Hoorn.

Sinds 1 oktober 2012 zijn de twee Hoornse coffeeshops dicht. Begin oktober sprak de Hoornse politiek de voorkeur uit voor twee coffeeshops; één in de binnenstad en één aan de rand van de stad. In november maakte de burgemeester de criteria bekend die voor toekomstige exploitanten en locaties gelden. Geïnteresseerde ondernemers werd gevraag zich vóór 15 december te melden mét een geschikte locatie en een gedegen bedrijfsplan.

In december meldden zich 31 geïnteresseerden. Na een grove selectie aan de hand van de criteria voor de locatie en de ondernemer bleven er acht gegadigden over. De overige 23 geïnteresseerden voldeden niet aan de criteria, waaronder een geschikte vestigingslocatie of voldoende ervaring als coffeeshopexploitant.

De komende periode volgt een gedetailleerd onderzoek naar de plannen, de ondernemers en de mogelijke vestigingslocaties. Burgemeester Van Veldhuizen kan nog niet zeggen wanneer dit onderzoek is afgerond. ‘We gaan zo snel als we kunnen, maar zorgvuldigheid gaat voor. Ook heb ik geleerd dat de werkelijkheid op dit gebied meer dan eens verandert. Ik verwacht wel dat er nog voor de lente twee coffeeshops open gaan in Hoorn.’


To Top