Westfriesland

‘Vanaf 2014 VVV Hoorn in Westfries Museum, ANWB naar De Block’

ANWB_Hoorn

Huidige locatie VVV en ANWB in Hoorn

HOORN – Van de samenwerking van VVV en de ANWB in Hoorn aan de Veemarkt was al bekend dat deze eind 2013 zou eindigen. De vraag bleef hoe en waar nu verder. In een interview voor ‘Westfriesland in Bedrijf’ op Radio Hoorn tijdens Leisure Board on Tour spreekt Ad Geerdink opeens de hoop en stiekem ook de verwachting uit dat de VVV haar intrek neemt bij het Westfries Museum. “Als alles naar wens verloopt, zal de VVV volgend jaar haar intrek in het Westfries Museum nemen.”

Hij ziet de samenwerking al duidelijk voor ogen. “Mensen die op de Roode Steen lopen en die denken ik wil wat meer informatie, lopen naar ons museum en wij hopen dat ze dan ook het museum inlopen.”

Audiofragment uit het interview tijdens de Leisure Board meeting

ANWB naar De Block

Tijdens de netwerkborrel van het Leisure Board on Tour wordt ook gesproken over de nieuwe locatie van de ANWB. Een medewerker van de gemeente Hoorn bevestigd dat de ANWB zijn oog heeft laten vallen op het voormalige pand van ‘De Block’ aan het Breed.Een locatie die al sinds het vertrek van De Block, nog voor het faillissement van de firma, leeg staat. De winkeloppervlakte is flink groter dan het pand aan de Veemarkt en zou passen in het beeld dat de ANWB naast toeristeninformatie ook meer ruimte wil voor reisattributen en kleding.

Agentschap VVV op Oostereiland

Mochten de plannen van de VVV definitief worden, dan komt er ook een agentschap van het VVV bij het Toeristisch Informatie Punt op het Oostereiland.

Bron: OnsWestfriesland.nl

To Top