Westfriesland

Veldhuis Zonwering ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’

ZWAAG – Veldhuis Zonwering Rolluiken BV mag het predicaat ‘Hofleverancier’ voeren. Burgemeester Onno vanVeldhuizen maakt dit op vrijdag 1 maart namens Koningin Beatrix bekend. Het bedrijf mag hiermee het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ gebruiken. Veldhuis viert dit jaar het 100-jarig jubileum. Sinds 1912 is het familiebedrijf actief in de zonweringsbranche.

De heer J. Veldhuis richtte de onderneming in 1912 op als zadel- en zeilmakerij en stoffeerderij. De bedrijfsvoering was toen nog vooral gericht op land- en tuinbouw. Veldhuis was toen gevestigd op het Breed in de Hoornse binnenstad. In 1954 liet de heer J. Veldhuis met zijn zoon Piet een werkplaats en opslagruimte bouwen aan het Nieuwe Noord.

Familie Slijkerman

In 1965 kwam de heer N.J. Slijkerman in de zaak van de familie Veldhuis werken. Hij werd in 1981 mede-eigenaar en in 1986 nam hij samen met zijn echtgenote de zaak geheel over van de familie Veldhuis. De werkzaamheden rond de zeilmakerij werden afgebouwd en het maken van zonwering werd de belangrijkste bedrijfsactiviteit. Begin jaren negentig verhuisde het gehele bedrijf naar een nieuw pand aan de Factorij en eind jaren negentig werd een nieuw pand voor productie en planning gebouwd aan de Corantijn. Inmiddels is het bedrijf volledig in handen van de drie zoons van de heer en mevrouw Slijkerman, Loek, Ronald en John, en heet het Veldhuis Zonwering Rolluiken B.V. Naast de hoofdvestiging in Zwaag, zijn er ook vestigingen in Purmerend en Heerhugowaard. Er werken zestig mensen.

Grote speler

Veldhuis Zonwering Rolluiken BV is landelijk een grote speler in de branche. Het bedrijf is zowel actief in de particuliere als in de zakelijke sector. In 2001 werd Veldhuis uitgeroepen tot het beste zonweringbedrijf van Nederland en België. Al jaren toont Veldhuis zich ook maatschappelijk een betrokken bedrijf. Lokaal en regionaal treden zij regelmatig op als sponsor van activiteiten op het gebied van jeugd, sport en zorg.


To Top