Westfriesland

Vitasys wint Duurzaam Ondernemen Award Medemblik

MEDEMBLIK – Donderdag 19 september organiseerde de gemeente Medemblik een lunchbijeenkomst over duurzaam ondernemen. Voor de aanwezige dertig ondernemers uit Medemblik wachtte een presentatie van Syntens over slim en duurzaam ondernemen. Tevens mocht Wethouder Kasper Gutter de Award Duurzaam Ondernemen Medemblik uitreiken. Van de twee genomineerde bedrijven kreeg Tim van Dam van Vitasys de Award uitgereikt.

Vitasys is een bedrijf uit Zwaagdijk-Oost, gevestigd op de Perenmarkt 6 en is actief in IT oplossingen. De jury waardeerde het nadenken over het energie gebruik van de computers naar de klanten. Tevens besparen zij auto kilometers door steeds meer ondersteuning op afstand te bieden via internet hoeft niet alles meer bij de klant op kantoor plaats te vinden. De runnerup prijs was voor Patina uit Beverwijk met een vestiging in Andijk. Het bedrijf werkt aan dakbeheer en dakonderhoud.

Video uitreiking Award

Zaterdag 21 september van 17.00-18.00 uur in Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn een interview met de winnaar 2012 en de kersverse winnaar 2013.

Tips van Bon Uijting Syntens

Veel ondernemers zijn al bezig met duurzaam ondernemen zonder dat ze het zelf beseffen. Maar wil je meer gaan profileren met duurzaam ondernemen dan geeft Uijting als tip om dat te doen door je eigen pad te lopen. Ofwel houd het wel dicht bij het bedrijf daarmee voorkom je ‘greenwashing’. Het groener voordoen dan je bent. Er zijn veel fiscale regelingen die ondernemers helpen om duurzaam te ondernemen tegen lagere kosten. Het doorrekenen of voorrekenen van deze lagere kosten geeft een concurrentieel voordeel.

To Top