Westfriesland

Welke Beheer uit Hoorn neemt De Hypotheekshop over

HOORN – De Hypotheekshop, een van de grootste onafhankelijke aanbieders van hypotheken in Nederland, wordt overgenomen door branchegenoot Welke Beheer. Dat hebben de bedrijven dinsdag bekendgemaakt.

Martin Keegstra, oprichter en CEO van Welke Beheer meldt hierover op de website: “Wij zijn er trots op dat het mooie merk De Hypotheekshop onderdeel wordt van onze groep. Wij zien een enorme behoefte aan financieel advies en begeleiding bij de consument. Daarnaast vinden we het belangrijk om die behoefte zo dicht mogelijk bij de consument te kunnen invullen, juist in een markt waar banken zich steeds meer terugtrekken. Door de overname van De Hypotheekshop realiseren we, samen met onze adviesorganisatie Huis & Hypotheek en de bij Welke Financiële Diensten aangesloten adviseurs, de gewenste positie.”

“Door de aansluiting bij de Welke Groep realiseert De Hypotheekshop direct efficiencyvoordelen voor haar franchisenemers. Doordat de kosten van investeringen in kwaliteit, ICT en marketing door een groter aantal franchisenemers worden gedragen, kan de benodigde afdracht aan de formule belangrijk verlaagd worden. Hierdoor wordt de aantrekkelijkheid van De Hypotheekshop formule voor franchisenemers vergroot en kunnen steeds meer consumenten genieten van de financiële nachtrust die De Hypotheekshop formule hen biedt,” aldus Ron Bavelaar, algemeen directeur van De Hypotheekshop.

“Naast het realiseren van schaalgrootte is het van belang om de franchisenemers concrete services te bieden die ervoor zorgen dat de adviseur zijn aandacht volledig op de klant kan richten. Het kunnen uitbesteden van alle kantooractiviteiten is een belangrijke voorwaarde om de klant optimaal te kunnen bedienen. De Welke Groep biedt deze ondersteuning.”

Welke Beheer werd in 1998 opgericht, heeft 105 medewerkers en ondersteunt ruim 200 intermediairs. De Hypotheekshop heeft 150 vestigingen verspreid over het land.


To Top