Westfriesland

Witte vloot last of zegen voor Toeristisch Hoorn?

cruise_boot_toerismeHOORN – Woensdagavond werd in het Stadhuis de havenvisie besproken. Meest besproken werd het aanmeren van de Witte vloot, de nieuwere grote cruiseboten en salonboten. Zoals het er nu uitziet vervalt de optie om de witte vloet, te laten aanmeren bij het Julianapark.

De optie om bij het Julianapark aan te leggen kwam van Waterfront Hoorn, maar bleek niet praktisch. De discussie verplaatst zich nu naar de haven bij de binnenstad of aan de westkant van het havengebied. Ook hier zijn voor en tegenstanders voor te vinden.

Iedereen is blij met de vele toeristen die via deze grote salonboten de haven en wellicht ook de binnenstad van Hoorn bezoeken. De aantallen toeristen via deze boten en ook het aantal dat gaat of wil aanmeren neemt toe. Rob van Loon van Event Holland is duidelijk. “Maak de afstand tot de binnenstad niet te groot. De doelgroep wordt steeds jonger, dus mobieler en geeft steeds meer geld uit in en rondom de haven en de binnenstad.”

Veel mensen vinden de grote logge witte salonboten niet passen in de historische haven met de fraaie oude vissersboten en kleine plezierboten.

Zaterdag 26 januari tussen 17.00-18.00 uur kunt in het Radio Hoorn programma ‘Westfriesland in Bedrijf’ een interview horen met Rob van Loon van Event Holland over deze kwestie.


To Top