Westfriesland

Zaterdag feestelijke opening Boerhaaveplein Bovenkarspel

boerhaavepleinBOVENKARSPEL – Gemeente Stede Broec meldt met trots dat zaterdag 14 september wethouder Bart Nootebos (Economie) en Piet Zwaan (Openbaar Werk) het vernieuwde Boerhaaveplein officieel gaan openen.

De winkeliers zorgen voor een feestelijke dag met marktkramen, kortingsacties en allerlei activiteiten voor kinderen zoals een klimwand en een opblaaskussen. Bart Nootebos verricht het openingswoord en Piet Zwaan maakt de winnaar bekend van de verloting die de winkeliers de afgelopen weken hebben gehouden.

Halverwege 2012 is gestart met de opwaardering van winkelcentrum Boerhaaveplein. Er zijn twee nieuwe winkelunits bijgekomen en de supermarkt Spar heeft er ruimte bij gekregen. Een van de nieuwe units is inmiddels in gebruik als grillroom/pizzeria; de andere is nog beschikbaar. De winkelpanden hebben een gelijkwaardige uitstraling gekregen door een gezamenlijke luifel en eenduidige reclame-uitingen.

Begin dit jaar is de buitenruimte opgeknapt. Het hele plein is vernieuwd met onder andere nieuwe bestrating, nieuwe parkeervakken, betere verlichting en vernieuwde beplanting. Deze make-over is het bezoeken waard vinden onze wethouders. Bart Nootebos: “De opwaardering van het Boerhaaveplein was een lang gekoesterde wens van inwoners, ondernemers en de gemeente. Ik ben trots op de samenwerking met de winkeliers en op het eindresultaat. Dat vieren we zaterdag gezamenlijk met de omwonenden, bezoekers en de ondernemers.”

Afbeeldingen via Facebook pagina Winkelcentrum Boerhaaveplein


To Top