Westfriesland

Zeeman Architekten BNA is failliet

HOORN – Vrijdag heeft directeur Rob Zeeman van Zeeman Architekten BNA zelf het faillissement aangevraagd. Curator is Kuno Cerutti van Van Diepen van der Kroef advocaten.

Niet veel mensen hadden dit zien aankomen. De naam Zeeman staat bijna garant voor een flink kapitaal. Maar ook het architektenbureau zag het aantal opdrachten flink teruglopen. Al eerder koos men ervoor om in afgeslankte vorm verder te gaan.

Volgens het NHD stonden er 16 mensen op de loonlijst. Over de ontwikkelingen wilde Rob Zeeman gisteren tegenover de krant nog geen mededelingen doen. “Er zijn meerdere scenario’s mogelijk.”

Ondernemerswebsite wijnoordholland.nl is in de jaarcijfers van Zeeman Architekten gedoken. Uit de jaarcijfers van 2012 maken zij op dat het eigen vermogen van het bedrijf ultimo 2012 1,2 miljoen euro negatief was met een onverdeeld resultaat van 1 miljoen euro negatief.  Het bedrijf heeft bij de Rabobank een kortlopende schuld van bijna een half miljoen euro en bij Rob Zeeman Beheer ruim 1 miljoen euro.

Einde 50 jaar Zeeman Architekten BNA

Op de website van Zeeman Architekten staat een verhaal over de opbouw van het bedrijf.

Gestart in Volendam als “architectenbureau jo roelof zeeman NAG”. Na 4 jaar verhuisd en voor 24 jaar opererend vanuit de Westerkoogstraat in Oosthuizen. En nu al weer 22 jaar aan de Nieuwe Steen in Hoorn. “Na 25 jaar is de naam van het architectenbureau overgegaan in “Zeeman Architekten BNA”

Uit dit initiatief kwamen ook voort: ZeemanVastgoed, Zeeman Management en Zeeman Makelaars, gevestigd aan Nieuwe Steen 5.

[..]

Hoe de toekomst er uit gaat zien, is de afgelopen maanden met velen afgestemd en zullen nog veel gesprekken volgen. Waarin we zullen laten zien hoe we ons de afgelopen, gekrompen periode, hebben voorbereid op de toekomst. Met behoud van de onderscheidende kwaliteit en talenten die u van ons gewend bent. En om van u te horen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen voor de achterliggende tijd en spreken de wens uit dat we samen de toekomst weer een nieuwe, duurzame, sprankelende vorm gaan geven.

Ir. Rob B. Zeeman

Directeur Zeeman Architekten BNA


To Top