Westfriesland

De Zwaluw Logistiek BV uit Enkhuizen gefuseerd met Pyxis Distribution

ENKHUIZEN/BEVERWIJK – De Zwaluw Logistiek BV en Pyxis Distribution BV zijn gefuseerd. Na uitvoerig overleg tussen beide bedrijven is gebleken dat het samengaan van beide organisaties in de huidige uitdagende logistieke markt veel voordelen oplevert voor alle betrokkenen. Dennis Tuitel van De Zwaluw en Erica van der Ham van Pyxis hebben het vertrouwen in elkaar en naar de toekomst uitgesproken en zien uit naar een succesvolle samenwerking.

Het persbericht vertelt meer over de achtergrond van de fusie:

Gezamenlijk zijn beide bedrijven nog beter in staat hun huidige, en nieuwe, klanten tot volle tevredenheid te bedienen. Schaalvoordelen, het bundelen van kennis en middelen en inkoopvoordelen zijn enkele voordelen die het samengaan zal opleveren.

De Zwaluw Logistiek BV uit Enkhuizen bestaat meer dan 60 jaar en is zeer sterk in distributie activiteiten van pallets door de gehele Benelux. Verder exploiteert zij zeer moderne opslag locaties in Enkhuizen waar zij diversen goederen opslaat voor haar clientèle.

Pyxis Distribution BV is een jonge logistieke organisatie en tevens het Transmission depot voor Noord Holland. Gezamenlijk met de andere Transmission depots exploiteert zij een fijnmazig distributie netwerk voor pallets en pakketten door de gehele Benelux. Verder heeft Pyxis in Beverwijk twee opslag locaties waar zij diversen goederen opslaat voor haar clientèle.

Op de website van De Zwaluw BV staat het persbericht niet vermeld. In een reactie van Dennis Tuitel van De Zwaluw BV geeft hij aan dat hij er verder niet teveel ruchtbaarheid aan wil geven. “Voor de klanten veranderd er niks,” aldus Tuitel.

In maart van dit jaar was De Zwaluw Logistiek nog in het nieuws vanwege de uitbreiding van haar opslag capaciteit.

To Top