Westfriesland

Abovo lanceert digitaal advertentieplatform MediaBookers

mediabookers
MediaBookers maakt het proces van media-inkoop eenvoudiger en toegankelijker voor adverteerders.

HOORN – Vanaf donderdag 26 juni 12.00 uur kan iedereen via MediaBookers, een dienst van Abovo Media uit Hoorn, zelf het medialandschap doorzoeken en advertenties boeken. Door een compleet en boekbaar overzicht te bieden, uit 7900 mediatitels waaronder 250 jobboards, geeft MediaBookers aan de advertentiemarkt inzichtelijk te maken voor zowel uitgevers, grote en kleine adverteerders. Een volgende stap in toch al indrukwekkende groei van het mediabedrijf uit Hoorn.

Directie Abovo Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk

Directie Abovo Media Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk

Medialandschap digitaliseert

Marinus Zoutendijk van MediaBookers:  “In het huidige medialandschap digitaliseert alles, behalve het proces rondom datgene wat de media overeind houden: advertenties. MediaBookers is daar het antwoord op. Ieder denkbaar medium is in de MediaBookers-database ondergebracht, inclusief essentiële informatie als oplage, bereik, tarief en doelgroep.”

Met Mediabookers moet het voor elke potentiële adverteerder eenvoudig zijn om het juiste medium – print, rtv, online, radio, outdoor of arbeidsmarktcommunicatie – te kiezen, dat past bij de individuele doelstellingen en budget.

Zoutendijk: “MediaBookers maakt het voor iedereen mogelijk om zelf de beste media te vinden en te boeken.” Het Platform is volgens Zoutendijk uniek in Nederland. “Alleen in Portugal is er een soort gelijk platform. ”

Hoe werkt het?

Met het ROTA-erkende MediaBookers wordt eenvoudig media op basis van onder andere postcode, budget en specifieke doelgroepen geselecteerd. Voor de beginnende of weinig frequente adverteerder is een simpel stappenplan opgesteld om dit proces zo eenvoudig mogelijk te houden. Voor de meer frequente adverteerder is een uitgebreid backoffice platform beschikbaar en diverse tools om het proces van media-inkoop snel, efficiënt en overzichtelijk te laten verlopen. Na het reserveren van de plaatsing kan eenvoudig worden afgerekend met iDeal, creditcard of overboeking.

Verdienmodel

Omdat Mediabookers een ROTA erkende mediabureau is ontvangen zij 15% bureaukorting op de inkoop bij mediaruimte. Van deze 15% bureaukorting geeft Mediabookers minimaal 12,5% terug aan de gebruikers van het platform. Binnen Mediabookers is het ook mogelijk om een een advertentie op te maken. “Dit kan ook gratis” aldus de FAQ.

Volledig en eenvoudig

Het gratis basisaccount van MediaBookers biedt toegang tot de database van ruim 7900 mediatitels die te doorzoeken en te vergelijken zijn. Daarbij wordt vrij toegang gegeven tot alle media, gegevens en tariefkaarten. Voor de meer ervaren adverteerder is er een Premium-account: een abonnement met uitgebreidere mogelijkheden, zoals de doelgroepengegevens van NOM en NOA. Adverteerders die zelf niet in staat zijn hun artwork aan te leveren, kunnen de advertentie gratis laten opmaken.

Video interview

Video via Mediafacts -Youtube.com/Lex Dekker


To Top