Westfriesland

B.M.G. mag Tuincentrum Overvecht overnemen

logo_bomij

B.M.G. is oa. eigenaar van Bo-Mij, Bo-Rent en LifeStyle

HOORN – Bedrijvengroep B.M.G. met haar hoofdkantoor op Hoorn 80 heeft van de Autoriteit Consument & Mark (ACM) goedkeuring gekregen om de vestigingen van Tuincentrum Overvecht over te nemen. Volgens de ACM  blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

Concentratie

Op 22 juli brachten wij het nieuws dat de Borgeld Management Groep (BMG) van Andries Borgeld aan de ACM goedkeuring had gevraagd voor de overname van Tuincentrum Overvecht. BMG is bekend als eigenaar van Bo-Mij vestigingen (24 stuks), actief in handels- en ijzerwaren met het hoofdkantoor in Hoorn. Tuincentrum Overvecht heeft 15 eigen winkels en één franchise winkel. Blokker Holding op 24 juli bevestigd dat zij het Tuincentrum Overvecht willen verkopen.

Medio september meer nieuws?

ACM heeft op 30 juli haar goedkeuring verleend. Tegen dit besluit kan “degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken” binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een beroepschrift indienen bij de Rechtbank te Rotterdam. Wellicht dus na medio september heeft nieuws dat de overname afgerond is.

Over BMG

BMG staat aan het hoofd van een groep van ondernemingen die actief zijn in de (i) verkoop van handels- en ijzerwaren en scheepsbenodigdheden, (ii) de verhuur van auto’s, gereedschappen, apparatuur, hoogwerkers en partybenodigdheden, (iii) het beheer van onroerende zaken voor verhuur en (iv) de exploitatie van hotels en wellness resorts/sauna’s. B.M.G. heeft o.a. zeggenschap over Bo-Mij B.V., actief in de groot- en detailhandel van ijzer- en metaalwaren waaronder in beperkte mate tuingereedschap en machines voor de bouw. Daarnaast heeft B.M.G. zeggenschap over LifeStyle International B.V., actief in de detailhandel van luxe woonaccessoires, kleine meubelen en sfeerartikelen.

Over Tuincentrum Overvecht

Tuincentrum Overvecht: is actief in de detailhandel in tuinartikelen. Het assortiment bestaat o.a. uit tuinmeubelen, producten voor tuininrichting, tuingereedschappen, tuinhuizen, barbecues en buitenkeukens. Tuincentrum Overvecht, onderdeel van Groenblok B.V. en haar dochtermaatschappijen en het daarbij behorende winkelvastgoed.

Groenblok B.V. is een dochteronderneming van Blokker Holding B.V. Het winkelvastgoed van Tuincentrum Overvecht wordt eveneens overgenomen en is thans in eigendom van HB Capital B.V., een investeringsmaatschappij en tevens dochteronderneming van Blokker Holding B.V.

 


To Top