Westfriesland

Beter Bed stopt met Slaapgenoten, winkel Hoorn sluit

Slaapgenoten_binnenUDEN – Beter Bed Holding maakt bekend dat het zich in de Benelux gaat focussen op de formules Beter Bed en BeddenREUS. Hierdoor wordt afscheid genomen van de Slaapgenoten-formule. Slaapgenoten heeft volgens de website 9 vestigingen, waaronder één op Hof van Hoorn in Hoorn. De sluiting van Slaapgenoten winkels worden in de loop van 2014 verwacht.

Het beursgenoteerde bedrijf maakte vandaag in een persbericht de financiële cijfers over 2013 bekend.

• Netto-omzet 2013 € 357,4 miljoen, 10,0% lager dan in 2012 (€ 397,3 miljoen).
• Vereenvoudiging formuleportfolio door sluiting filialen Matrassen Concord Benelux en
Slaapgenoten; eenmalige lasten hiervoor bedragen € 6,5 miljoen (totaal eenmalige lasten 2013:
€ 7,5 miljoen).
• Verdere focus stelt Beter Bed in staat de marktpositie van de formules Beter Bed en BeddenREUS
verder uit te bouwen.
• Bedrijfsresultaat (exclusief de eenmalige lasten) daalt naar circa € 19,6 miljoen (5,5% van de omzet)
in 2013 (2012: € 31,2 miljoen; 7,9% van de omzet).
• Nettowinst 2013 exclusief eenmalige lasten bedraagt circa € 14,2 miljoen (2012 exclusief eenmalige
lasten: € 22,2 miljoen).

Uit het persbericht:

Strategische focus Benelux op Beter Bed en BeddenREUS

In de huidige markt zien wij met name in Nederland waar sprake is van een aanhoudend laag consumentenvertrouwen als gevolg van de economische crisis, maar ook in België, de bezoekersaantallen van Matrassen Concord-winkels, veelal gevestigd buiten woonboulevards en/of retailparken, sterk teruglopen. Bovendien zien wij dat het onderscheid tussen deze formule en de formule BeddenREUS steeds kleiner wordt. Dezelfde ontwikkeling is ook zichtbaar in het hogere segment, waar de Slaapgenoten-formule in Nederland het steeds moeilijker heeft gekregen als relatief kleine speler.

De zware druk op de omzet heeft, ondanks ingrijpende kostenbesparingen en substantiële margeverbeteringen, geleid tot lagere resultaten bij genoemde formules en daarmee tot lagere resultaten van Beter Bed Holding N.V. als geheel.

In dit licht is besloten in 2014 de formuleportfolio in de Benelux te vereenvoudigen en in deze landen de strategische focus op de formules Beter Bed en BeddenREUS te richten. De exploitatie van de formules Matrassen Concord Benelux en Slaapgenoten zal hierdoor in de loop van 2014 worden gestaakt.

 

To Top