Westfriese Uitdaging

Blog: Fotomodellen

WFuitdaging_spelBlog van Manager Westfriese Uitdaging Sandra Smit: Fotomodellen

Pfoe, wat vliegt de tijd. Ik loop ernstig achter met bloggen en dat terwijl ik zo van schrijven hou. Maak ik dan niks mee om over te schrijven? Nee, dat is het zeker niet! Eerder het tegenovergestelde. Te veel te doen en te weinig tijd om even in rust te zitten en mijn verhalen te schrijven. En nu dus het dilemma waarover te schrijven.

Keuzestress?

Over de geslaagde bijeenkomst voor de maatschappelijke organisaties? Over onze inspirerende eerste Adviescommissie bijeenkomst? Over de vele matches die middels De Spullenbank gerealiseerd zijn? Of toch over de enorm intensieve Uitdaging XL voor de Reddingsbrigade in Stede Broec? Of nee, misschien wel over de uitgebreide fotoshoot bij Kleinschalig Wonen Westwoud. Je zou er keuzestress van krijgen.

Ik ga voor de fotoshoot.

Doos vol spellen

Activiteitenbegeleidster Angelique Jong had ons benaderd met de vraag of we konden helpen aan oud-Hollandse spellen om te spelen met de ouderen in De Pastorie, een nieuwe locatie van kleinschalig wonen in Westwoud. Onze Jonge Hond Mathieu Boots (BDO) had een lijn gelegd naar de Nederlandse Spellenfabriek in Medemblik en mocht een doos vol spellen ophalen. Met veel genoegen nam Angelique, samen met een al net zo enthousiaste zorgmanager Bernadette Post de spellen in ontvangt. En daar zou fotograaf Richard de Beer “even” een foto van maken voor bij het artikel in Westfriese Zaken. Het liep iets anders!

Overhandigingsmomenten

spel_overhandiging-WF-uitdagingRichard komt binnen met lampen en schermen en neemt uitgebreid de tijd. Of we even aan tafel willen gaan zitten en één van de spellen willen spelen. En ja, ook wel leuk om de kamer te verbouwen en een officieel overhandigingsmoment te doen met een paar van de spellen. En zo zitten we op een doordeweekse dag met elkaar Mens erger je niet te spelen! Fanatiek als ik ben, vind ik het bijna jammer om het spel te onderbreken. Maar onze fotograaf ziet ineens de prachtige tuin en ziet zijn kans schoon om ook daar wat mooie beelden te schieten. Dus verhuizen wij met spellen en al naar buiten. We poseren op de brug, overhandigen opnieuw de spellen, zitten op het bankje, staan ervoor en doen nogmaals een overhandigingsmoment met Ganzenbord, puzzels en Mens erger je niet.

Haha, ik moet hard lachen: de spellen zijn duidelijk goed terecht gekomen

Als een van de bewoners een kijkje komt nemen, vertelt Bernadette dat ze mooie spellen hebben gekregen. “Daar ben je toch zo gek op?” hoor ik Bernadette zeggen. “Pfhu, helemaal niet!” hoor ik de dame abrupt antwoorden. Haha, ik moet hard lachen: de spellen zijn duidelijk goed terecht gekomen!! Gelukkig zijn ze vooral bedoeld voor de mensen die hier dagbesteding krijgen en niet (alleen) voor de bewoners! Met veel dank Nederlandse Spellenfabriek die via de Westfriese Uitdaging een aantal echte oud-Hollandse spellen doneerde aan de nieuwe dagbestedingslocatie De Pastorie van Kleinschalig Wonen in Westwoud.

Kijk voor het uiteindelijke resultaat op onze website.

Sandra

Foto’s: Met dank aan www.debeergrafimedia.nl. Het artikel is ook online te lezen via http://westfriesezaken.nl/nieuws/de-westfriese-uitdaging-daagt-uit/

To Top