Westfriese Uitdaging

Blog: Robothanden helpen mee

Blog van Sandra Smit Manager Westfriese Uitdaging: Robothanden helpen mee

Het is prachtig om te zien hoe het concept van de uitdaging in deze opstartfase al werkt. Ronald Bruins van Rabobank Westfriesland-Oost (één van onze founders) introduceert mij bij Hans Stam. Hans is de mede-oprichter en directeur van Rolan Robotics, een bedrijf dat -hoe kan het ook anders- robotinstallaties levert. Hij reageert enthousiast op het verzoek van Ronald en ik mag hem bellen om een afspraak te maken.

Het is alsof ik naar een soap zit te luisteren. Wat heeft deze man veel meegemaakt in zijn ondernemerschap.

Als ik op een zonnige woensdagochtend de hal binnenstap, zie ik direct de prachtige Westfriesland Meerprijs staan. Een prijs die zij, naar ik later hoor, echt verdiend gewonnen hebben. In de daarop volgende  1,5 uur neemt Hans mij mee in een boeiend ondernemersverhaal. Het is alsof ik naar een soap zit te luisteren. Wat heeft deze man veel meegemaakt in zijn ondernemerschap. Wat geweldig om zijn nuchtere, Westfriese mentaliteit daarin te ontwaren, zijn geloof in het bedrijf te zien en zijn betrokkenheid richting zijn medewerkers te ervaren. Ik geloof met recht dat het een plezier is om voor dit bedrijf en deze man te werken. Hans heeft het hart op de goede plek en zeker ook om die reden zou ik hem graag betrekken bij de Westfriese Uitdaging. Ik vraag of hij Oude Rot wil zijn en tot mijn vreugde zegt Hans “ja”. Wat ben ik daar blij mee!

Rolan_Robots1Enthousiast gemaakt door zijn bevlogenheid vraag ik Hans ook of hij nog tijd heeft om mij een korte rondleiding te geven. Ik ben nu natuurlijk wel nieuwsgierig geworden naar zijn robots! De trap naar de werkplaats is geen vrouwvriendelijke met de grote gaten in het ijzer. Die high heels zijn toch een dingetje in Westfriesland, geloof ik. Een van de eerste robots die ik te zien krijg, is er eentje uit 1982. Heel bijzonder, als ik Hans mag geloven.

Voor mij lijken de robots op elkaar en ben ik vooral geïnspireerd door de prachtige oplossingen die zij hiermee voor bedrijven realiseren. Van het spijkeren van pallets tot het stapelen van bakjes Johma salade. De robots kunnen het allemaal.

Als we langs een rij oude ladeblokken lopen, laat Hans me meteen weten dat hij navraag gaat doen wat daarmee gaat gebeuren. “Anders kunnen ze wel naar de Spullenbank,” zegt hij. Wat heerlijk als iemand meteen zo goed meedenkt!

Met een grote glimlach neem ik afscheid van Hans en fiets ik terug naar kantoor. Weer zo’n mooie Westfriese ondernemer ontmoet. Ben benieuwd met wie ik allemaal nog meer mag kennismaken!

PS. Een kleine week na ons gesprek laat Hans mij weten dat de ladeblokken naar de Spullenbank kunnen. Vervoer ervan regelt hij ook, echt geweldig! Dus, mocht jouw stichting of vereniging ladeblokken kunnen gebruiken, kijk dan ff op de website van de Westfriese Uitdaging.

Sandra


To Top