Westfriesland

Boedelverkoop mkm Design beëindigd, negen winkels dicht

mkmdesign_hoorn_pandMEDEMBLIK – Na het faillissement van MKM Design eind april 2014 zijn veel van de activiteiten op verzoek van de curator tijdelijk voortgezet. Deze voortzetting is zo goed bevallen dat Proveiling, die de verkoop namens de curator heeft  voortgezet , de activiteiten zelfstandig gaat voortzetten.

Het Medemblikse bedrijf mKm Design en mKm Byoux van Jan Peter Koster zag de verhouding kosten en opbrengsten steeds verder uit elkaar lopen. Koster zei eerder hierover : “Winkels zijn 7 dagen per week open. Dat is niet vol te houden.” Tevens haalde hij toen de crisis aan waardoor de klant de hand op de knip hield.

Voorraad verkoop

De winkelactiviteiten zijn tot media augustus voortgezet door ProVeiling uit Drachten. Met de curator zijn zij tot een overeenstemming gekomen om de voorraad over te nemen en tot en met 17 augustus voor eigen rekening de winkels voort te zetten. De verkoop in deze periode komt na aftrek van commissie (40% tot 60% volgens het faillissementsverslag) ten goede van de faillissementsboedel.

De overgebleven voorraad is voor €110.000 verkocht aan ProVeiling waarbij deze prijs aangepast wordt naar rato van de daadwerkelijk voorraad na einde van de winkelverkopen tot en met 17 augustus. De kantoorinventaris en de voorraadstellingen zijn inmiddels via online veilingen ook verkocht en het pand in Medemblik staat nu te koop.

Hoorn en Rotterdam

Alleen de winkel in Hoorn blijft nog tot en met 27 augustus open en zal dan na een kleine verbouwing een week later samen met de vestiging in Rotterdam als winkel met verkoop in sieraden en mode accessoires verder gaan. De andere winkels sluiten definitief volgens Remco Werkman van Proveiling.


To Top