Westfriesland

Boek ‘Ondernemers van dichtbij’ voor ondernemende lezers

handen_ondernemersHOORN – Combineer iemand uit het onderwijs met een tekstschrijver en een fotograaf en voeg daar het thema ondernemerschap aan toe; je krijgt dan het boek “Ondernemers van dichtbij, als je iets aandurft, gebeurt er iets.”

Voor dit boek hebben Sylvia Bakker (ondernemend onderwijs), Marcel van Stigt (tekstschrijver) en Rianne Noordegraaf (fotograaf) gezocht naar ondernemers in een straal van 10 km rondom Hoorn. Ondernemers en een wethouder vertellen over het ondernemen zelf: de passie, de kansen en de beweegredenen.

Boek voor ondernemende lezers

Sylvia Bakker: “Doel is om jongeren en starters te inspireren. Om kansen te laten zien ook in de eigen regio. Hoe merk je wat jouw talenten en kansen zijn? Een boek voor ondernemende of/en nieuwsgierige lezers die al dan niet in Hoorn wonen. Het is een mooie compilatie van ervaring en inzicht geworden en prettig leesbaar zodat het ook geschikt is om ondernemend onderwijs en LOB trajecten te ondersteunen.”

Over de ondernemers in het boek is Bakker nog wat vaag: “De onthulling is dan pas maar een groot gedeelte kent iedereen in Hoorn. Soms alleen het product maar niet de man/vrouw achter het product. Daarom is het ook voor iedereen die in de regio woont leuk om te lezen.”

Boekpresentatie

Op donderdag 18 december is de boekpresentatie bij Van der Valk in Hoorn. Bakker: “Aanwezig zijn ondernemers, gemeente en mensen vanuit het onderwijs. Daarnaast kunnen mensen die nieuwsgierig zijn naar ondernemers uit Hoorn hierbij ook aanwezig zijn.”

Het programma start om 17.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Vooraf aanmelden kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekpresentatie-van-ondernemers-van-dichtbij-13869894227.


To Top