Westfriesland

Brand transformatorhuisje heeft grote impact voor Grootvlees

GrootHolland_Vlees
HOORN – De brand van donderdag bij het transformatorhuisje bij Vleesverwerker Groot aan de Anodeweg op bedrijventerrein Hoorn 80 heeft tot productieproblemen gezorgd. Door het langdurig uitvallen van de elektriciteit ontstond er een probleem bij het koelen van het vlees en kwam ook de productie stil te liggen, aldus een bericht hierover in het NHD. Het bedrijf maakt gekoelde vleeswaren en conserven onder het label Groot en voor private labels.

Door de brand in het transformatorhuisje moest de stroom worden afgesloten voordat de brandweer kan blussen. Dit betekende dat de productie tijdelijk stil kwam te liggen. Het vlees in de koeling kon gelukkig vrij snel verplaatst worden naar andere koelhuizen.

Vrijdagmiddag had een deel van het bedrijf  weer stroom via nood aggregaten. “Het is niet mogelijk het hele bedrijf op noodstroom te laten draaien en dat zal ook nog langere tijd duren is de verwachting. De productie zal dus voor een deel ook niet op gang kunnen komen,” aldus Marko Groot van Grootvlees tegen het NHD.

De omvang van de schade is nog moeilijk in te schatten. Maar volgens Groot gaat het om grote bedragen.

 


To Top