Westfriesland

Coffeeshop Hoorn 80 lijkt belofte beperken overlast waar te maken

John Elbers_Blue TomatoHOORN – Op 20 september opende coffeeshop Blue Tomato haar deuren aan de Neutronweg 11 op Hoorn80. Deze opening had veel voeten in de aarde. Rechtzaken om de komst tegen te gaan en angst van overlast door rondhangende bezoekers. Nu 5 maanden later vroegen wij John Elbers naar zijn ervaringen.

De ondernemer maakte tijdens de opening de toezegging dat hij er alles aan zou doen om onrust en overlast te voorkomen. Ondernemer en exploitant John Elbers: “De storm van tijdens de opening is nu redelijk gaan liggen. we kunnen nu weer normaal ons werk doen.”

Gros is positief

De buurtondernemers waren vooraf redelijk bezorgd over de komst van een Coffeeshop. Zelf ziet hij een positieve verstandhouding nu. “Ontzettend veel complimenten en ook van mensen in de directe omgeving die eerst zeer negatief gereageerd hadden, omdat ze een totaal ander beeld hadden. Na een rondleiding en alles gezien te hebben horen we alleen maar positieve reacties. Natuurlijk zijn er altijd een ondernemers die gewoon tegen het fenomeen coffeeshop is maar het gros is zeer positief.”

Veel aanpassingen heeft hij sinds de opening nog niet hoeven doen. Volgens Elbers loopt alles naar tevredenheid. Over de bezoekers aantallen is hij redelijk tevreden. “Voor een bedrijf dat amper 5 maanden bestaat zijn wij zeker tevreden. Maar als ondernemer wil je natuurlijk altijd beter.”

Geen overlast

Het beperken van overlast is zijn grootste aandachtspunt. En dat lijkt te werken. Elbers: “We hebben geen overlast, hooguit dat de BG groep (de beveiliging – red.) af en toe wat corrigerende opmerkingen moet geven aan sommige klanten over hoe ze beter kunnen parkeren op ons terrein maar over het algemeen gedragen de klanten zich goed. Dus over waarschuwingen is geen sprake.”


To Top