Westfriesland

College Tour met Dennis van der Geest groot succes

College_tourGROOTEBROEK – Vrijdagavond organiseerde de JCI Het Grootslag een college Tour voor leerlingen van het Martinus College en ondernemers. Spreker van de avond was judoka en ex-topsporter Dennis van der Geest. Hij werd op het podium geïnterviewd door Mathijs Bouwman, journalist, econoom en bekend van RTLZ, columns in het FD en tafelgast bij DWDD.

Fight Cancer

Rondom deze avond werd is geld opgehaald voor Fight cancer, een label van KWF Kankerbestrijding dat zich richt op jongeren en kanker. Dennis van der Geest is de ambassadeur van deze stichting. “Veel mensen denken dat deze vreselijke ziekte alleen bij oude mensen voorkomt. Maar er zijn ook jongeren die kanker krijgen. Zo onrechtvaardig. Gewoon botte pech. Daar wil ik mij voor inzetten,” aldus de ex-topsporter.

Door toegangskaarten voor deze avond te verkopen onder ondernemers en inzamelingsacties van de leerlingen van het Martinus College kon er die avond een voorlopige cheque worden uitgekeerd van € 6.370,-.

Vragen

De college Tour met Dennis van der Geest gaf een mooi inzicht in het leven van deze sporter. De leerlingen mochten zelf ook nog enkele vragen stellen aan de judoca. Soms met enige schroom soms met de hulp van een vriendin. Vragen over of hij veel gemist heeft door zijn topsport trainingen, hoe belangrijk zijn opleiding was naast zijn sportcarrière en of hij ook doping aangeboden heeft gekregen. Van der Geest zou bijna alles weer hetzelfde hebben gedaan en ook het niet gebruiken van doping. “Bij judo is naast kracht ook techniek gelukkig een belangrijke factor. Probeer ze dat maar eens in een pilletje te stoppen.”

Afloop

Na afloop van de College Tour konden de leerlingen feesten met het schoolfeest in de Aula waar Dennis van de Geest nog enkele plaatjes ging draaien. De ondernemers haakten aan in de netwerkborrel.

Zaterdagmiddag in het programma Westfriesland in Bedrijf hoort u of Dennis van der Geest en Mathijs Bouwman ondernemen ook als topsport zien. Of kijk na het weekend nogmaals op deze pagina, dan kunt u de antwoorden hier horen.

Foto’s

[nggallery id=23]


To Top